24 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeIzabrani finalisti za GPHG 2015.

Izabrani finalisti za GPHG 2015.

- Oglas -

Fondacija Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) objavila je listu finalista za ovogodišnji izbor najboljih satova u 12 različitih kategorija. Na njoj su ukupno 72 sata, a možete ih videti na adresi www.gphg.org/watches/en/grand-prix-dhorlogerie-de-geneve/2015/PRE i pri tome i glasati za svoje favorite. Dodela nagrada održaće se 29. oktobra u Ženevi. Mi smo izdvojili neke od najzanimljivijih modela.

U kategoriji ženskih modela dominiraju elegantni satovi ukrašeni dijamantima, a Audemars Piguet Millenary jedan je od važnijih modela. Pokreće ga novi, ručno navijani mehanizam, vidljiv i sa prednje strane sata. Brojčanik i kućište ukrašeni su dijamantima. Podjednako su vredni pomena i drugi modeli, poput Ulysse Nardin Jade ili Hermès Arceau Petite Lune.

Posebna kategorija su ženski satovi sa složenim mehanizmima. U finaliste su, između ostalih, ušli Bulgari Il Giardino Notturno i Piaget Altiplano 1200S. Zanimljiva kategorija su satovi u obliku nakita, kao što su Audemars Piguet Diamond Punk ili Fabergé Summer in Provence Multicoloured Sapphire.

Pored osnovne kategorije muških satova postoji još nekoliko njih, poput: hronografa, turbijona, satova sa kalendarom, satova u cenovnoj kategoriji do 8.000 švajcarskih franaka, sportskih modela, itd. Jedan od finalista u osnovnoj kategoriji jeste Louis Vuitton Escale Time Zone. Radi se o modelu sa atraktivnim i prilično kompleksnim brojčanikom, na kojem se prikazuju 24 vremenske zone.

Audemars Piguet se u hronograf kategoriji takmiči sa svojim Royal Oak Laptimer koncept modelom. Izdvaja se po tome što u okviru jedne hronografske funkcije poseduje dva nezavisna sistema sa memorijom.

U kategoriji satova sa cenom ispod 8.000 švajcarskih franaka nalazi se Tudor North Flag sa novim kućnim mehanizmom, kao i Zenith sa novim Elite 6150 kalibrom.

Posebno je zanimljiva kategorija sportskih satova. Seiko je nominovan sa svojim Prospex Marinemaster satom vodootpornim do 1000 metara, sa mehanizmom koji radi na visokoj frekvenciji od 36.000 vibracija po času. Pored njega takmiče se i Blancpain Fifty Fathoms, plavi Tudor Pelagos, Zenith El Primero Sport i drugi.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -