12 / 04 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeIza kulisa dodele Oskara: debitovao je novi Rolex Day-Date 40!

Iza kulisa dodele Oskara: debitovao je novi Rolex Day-Date 40!

- Oglas -

Svečana dodela Oskara jedinstvena je proslava izvrsnosti, nadahnuća i tehničke perfekcije potrebih za stvaranje remek-dela filmske umetnosti. Već osmu godinu zaredom Rolex je bio ponosni sponzor ceremonije održane u Dolby® Theatre zdanju, u Holivudu, gde su se okupile privilegovane zvanice. Međutim, prenos dodele je praćen u domovima širom sveta, čime je naglašena veza između sveta kinematografije i vrhunskog časovničarstva… Na našem radaru je ipak nova premijera brenda Rolex, koja je promovisana veoma stidljivo!

Film Openhajmer apsolutni je pobednik 96. dodele nagrada Američke filmske akademije. Film o ocu atomske bombe bio je nominovan u 13 kategorija, a osvojio je čak sedam Oskara! Ipak, ljubitelje časovničarstva više će zanimati informacija da je sponzor manifestacije ispod radara promovisao novi Day-Date čiji brojčanik spaja sive i crne tonove, što je savršen kontrast kućištu od sofisticiranog Everose zlata. Ali o tome ćemo nešto kasnije…

Ceremonija dodele Oskara predstavlja više od glamura koji je neraskidivo povezan sa svetom filma. Ona simbolično slavi inspiraciju, emocije, kreativan proces i sve ostalo što ulazi u stvaranje filma. To je istovremeno umetnost, nauka i industrija, a u večeri dodele svaki elemenat dolazi do izražaja.

Rolex Oscar Greenroom
Ambijentom čuvene prostorije Greenroom je tradicionalno dominirala zelena boja. Simbolika je i više nego jasna

Greenroom – epicentar izvrsnosti

Rolex, službeni domaćin Greenrooma, elegantnog salona gde se nominovani i voditelji okupljaju pre izlaska na glamuroznu pozornicu, ponovo je klasu potvrdio besprekornom organizacijom. Naime,  Rolex svake godine pomera granice i promoviše novi dekor za Greenroom. U 2024. on je prikazivao prirodan ambijent koristeći formu lepeza kao inspiraciju. Oblici unutar ovog biljnog prostora ljubitelje satova podsetili su na reljefne bezele i detalje brojčanika. Simbolika je evidentna, pa je celokupnim ambijentom dominirala paleta zelenih tonova, s nezaobilaznim zlatnim elementima.

Iznenađenje večeri: Day-Date 40 u ekskluzivnom izdanju

Iako je Salon Watches and Wonders već na horizontu, za posetioce Greenrooma Rolex je pripremio jedinstvenu, doduše nezvaničnu premijeru: Oyster Perpetual Day-Date 40.

Rolex DD 40
Poput legendarnih filmova Day-Date zauzima počasno mesto u istoriji. Novo izdanje oblikovano je od Everose zlata

Sat impresivne tradicije i reputacije, Day-Date je uvek izrađivan od plemenitih metala, pa tako i ovog puta. Elitni model švajcarske kompanije debitovao je u osamnaestokaratnom Everose zlatu, s toniranim ombré slate brojčanikom i rimskim satnim oznakama. Izložen pogledima, cifer je ponudio veoma zanimljivu površinu što je danima glavna tema u časovničarskim krugovima. Na prepoznatljivost i autentičnosti dodatno je uticala čuvena President narukvica koja je doprinela da se Day-Date u dimenziji 40 milimetara suvereno nametne kao sat svetskih lidera i džetsetera.

Rolex Oscar ambijent
Glamuru tokom dodele Oskara je dodatno doprinela i kompanija Rolex

Za sada nema previše informacija o ovoj premijeri, ali će, bez sumnje i novi Day-Date 40 zadržati prvoklasni imidž.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -