05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeIWC-ov pilotski Timezoner Chronograph

IWC-ov pilotski Timezoner Chronograph

- Oglas -

Sat ima kućište prečnika 45 mm i visine 16,5 mm, izrađeno od nerđajućeg čelika i vodootporno do 60 metara. Gornju stranu kućišta prekriva safirno staklo, a donju čelični poklopac ukrašen gravurom poznatog transportnog vazduhoplova Junkers Ju 52 iz tridesetih godina prošlog veka, koji se koristio i u civilne svrhe.

Brojčanik je tipične pilotske estetike s uvećanim belim oznakama vremena i kazaljkama koje vizuelno odskaču od tamne podloge. Dva podbrojčanika hronografa postavljena su na 12 i 6 sati, dok je prozorčić za datum smešten na 3 časa. Doba dana/noći prikazuje dodatna crvena kazaljka.

Na crnom rotirajućem ramu belom bojom su upisana imena 24 svetska grada koji predstavljaju različite vremenske zone. Slovom „S“ naznačeni su gradovi, tačnije vremenske zone, kod kojih se može postaviti letnje vreme, a ovu posebnu funkciju je IWC i patentirao. Druga vremenska zona podešava se i čita pritiskom i okretanjem rama koji funkcioniše na principu aktiviranja zupčanika smeštenog u unutrašnjosti sata. Okretanjem rama pomera se bela satna kazaljka koja će prikazati vreme u gradu na koji pokazuje trouglić ucrtan na 12 časova. Datum se sinhronizuje automatski.

Sat pokreće IWC-ov manufakturni automatski kalibar 89760 sa 39 rubina, 68-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma, flyback hronografa i prikaza druge vremenske zone. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.

Pilot’s Watch Timezoner Chronograph ide uz crni kožni kaiš brenda Santoni.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -