05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeImperiale Tourbillon Full Set

Imperiale Tourbillon Full Set

- Oglas -
Novi Chopardov model Imperiale Tourbillon Full Set, koji je na ovogodišnjem sajmu u Ženevi nagrađen kao najbolji nakitni i umetnički sat, ima hronometarski sertifikovan tourbillonski kalibar koji nosi i Ženevski pečat kao dodatnu oznaku kvaliteta. Smešten je u kućište napravljeno od 18-karatnog zlata, a kućište i brojčanik u potpunosti su ukrašeni dijamantima. 
Tako je Chopard na najbolji mogući način ovim satom pokazao kako ne želi da bira između toga hoće li praviti nakitni sat ili satnu komplikaciju. Jednostavno se odlučio za oboje. Časovnik je ukrašen tako da ostavlja bez daha sve ljubiteljke nakitnih satova, a uz to je mehanizam L.U.C 02-14-L u potpunosti manufakturno dizajniran, razvijen, izrađen, te opremljen tourbillonom, komplikacijom koja se retko viđa na ženskim modelima. Rezultat ove dve aktivnosti morao je dobiti ovako prestižnu nagradu. Chopard je na najbolji mogući način ovim satom pokazao kako ne želi da bira između toga hoće li praviti nakitni sat ili satnu komplikaciju
Imperiale Tourbillon Full Set odgovara svim standardima potrebnim za dobijanje sertifikata COSC-a. Ima funkcije sati i minuta, a male sekunde su vidljive na jednominutnom tourbillonu, smeštenom na šest časova, dok je indikator rezerve snage na dvanaest sati. 
Brojčanik je napravljen od 18-karatnog belog zlata, a ukrašen je posebnom snežnom tehnikom, koja je dodatno komplikovana jer kombinuje briljante različitih prečnika. Sat je vodootporan do trideset metara i ima prilično veliki prečnik kućišta od 42 mm.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -