22 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeHublot Classic Fusion Original - fuzija prošlosti i budućnosti

Hublot Classic Fusion Original – fuzija prošlosti i budućnosti

- Oglas -

Iako je danas najpoznatiji po savremenim i ekstravagantnim modelima, Hublot na scenu vraća klasičan sat iz osamdesetih godina. Ovaj elegantni časovnik dostupan je u tri veličine, a svaka veličina se izrađuje u tri materijala. Pogledajmo detaljnije šta sve to nudi nova kolekcija Hublot Classic Fusion Original.

Revolucionarni korak

Iako je Hublot s vremenom postao jedan od najistaknutijih švajcarskih proizvođača satova, i dalje ne može da izbegne epitet mlade kompanije. Uspon je započeo pre otprilike 40 godina s luksuznim sportskim satom u do tada neviđenoj kombinaciji materijala. Naime, u njemu su spojeni zlato i guma.

HUBLOT CLASSIC FUSION ORIGINAL crni prednji kadar
Ljubitelji crnih satova sasvim sigurno imaju novog favorita

Umesto klasičnom narukvicom, osnivač kompanije Karlo Kroko sat je opremio integrisanim gumenim kaišem i time zauvek izmenio teritoriju luksuznih časovnika. Jer ono što je do tog momenta bilo apsolutno nezamislivo, pokazalo se kao pun pogodak…

HUBLOT CLASSIC FUSION ORIGINAL zlatni grupna fotografija
Nova linija Hublotovih klasičnih časovnika impresionira neprolaznom, sofisticiranom elegancijom

Trijumfalni povratak originala

Inspiracija za savremeni Hublot Classic Fusion duboko je ukorenjena u sedamdesetim godinama, deceniji koja je danas poznata po stvaranju klase modernih luksuznih sportskih satova s integrisanom narukvicom. Skrojen po meri ljubitelja svedenih, minimalistički dizajniranih satova, Hublot Classic Fusion Original nije menjao recept koji je doneo uspeh.
Nedavno, tokom LVMH Watch nedelje, Hublot je na scenu vratio sat koji je uzdrmao konvencije. Hublot Classic Fusion Original za sezonu 2023. dostupan je u veličinama od 42 i 38 milimetara s automatskim mehanizmima, te u kompaktnoj kvarcnoj verziji od 33 milimetra.

HUBLOT CLASSIC FUSION ORIGINAL
Tri dimenzije i dostupni materijali omogućuju vrhunsku svestranost linije Classic Fusion Original

Verno nasleđu, sve tri veličine dolaze u 18k žutom zlatu, titanijumu i crnoj keramici. Dizajnerski, arhitektura kućišta uparena je s minimalističkim crno lakiranim brojčanicima i integrisanim gumenim kaiševima. Ipak, uprkos sličnom maniru postoji nekoliko promena.

HUBLOT CLASSIC FUSION ORIGINAL grupna
Sve tri veličine su vitke i neobično elegantne za Hublot. Čak i najveća verzija ima visinu od svega 10 mm a najkompaktniji model dostupan je isključivo s kvarcnim HUB2913 pogonom

Sitnice koje život znače

Diskretno kućište je modernizovano jednostavnijim, uglastim dizajnom i crnim detaljima između sredine kućišta i bezela koji sada ima šest vijaka umesto 12 kao na originalu. Crni brojčanik je uparen i usklađen s prikazom datuma i širim fasetiranim kazaljkama.
Uz to, sat iz 1980. pokretao je kvarcni mehanizam, a novitet na raspolaganju ima i mehanički kalibar. Novi Hublot Classic Fusions 42 mm i 38 mm pokreće automatski Hublot HUB1110. Isproban i testiran mehanizam radi na 28.800 vibracija po satu, ima 42 časa rezerve snage i vidljiv je kroz izložbeni zadnji deo kućišta. Hublot očekivano nije propustio priliku da personalizuje mehanizam.

HUBLOT CLASSIC FUSION ORIGINAL zlatni prednji kadar
Zlatno kućište i gumena narukvica posveta su kombinaciji koja je proslavila manufakturu Hublot

I šta ćemo sad?

Naposletku, sa sigurnošću se može reći da su najnovija izdanja ukusno modernizovana, bez narušavanja autentičnosti. Svi modeli opremljeni su glatkim crnim gumenim kaiševima i kopčama koje odgovaraju materijalu kućišta i garantuju udobnosti na zglobu. Uz tri dostupne veličine većina entuzijasta pronaći će pravu kombinaciju.

HUBLOT CLASSIC FUSION ORIGINAL grupna fotografija
Sva tri titanijumska modela savršeno ističu lepotu minimalističkog brojčanika

Titanium Classic Fusion Originals koštaće 6.800 evra za model od 33 mm, 8.200 evra za model od 38 mm i 8.600 evra za model od 42 mm. Crne keramičke verzije prati cena od 7.600 evra za model od 33 mm, 8.900 evra za model od 38 mm i 10.400 evra za model od 42 mm. Na kraju, za varijante od žutog zlata neophodno je izbrojati 18.600 evra za model od 33 mm, 21.400 za model od 38 mm i 25.200 evra za model od 42 mm.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama Hublot satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

Osnovni podaci
Brend Hublot
Model Classic Fusion Original
Referenca 42mm – 542.NX.1270.RX.MDM (Titanium);
542.CX.1270.RX.MDM (Black Magic);
542.VX.1230.RX.MDM (Yellow Gold) 38mm – 565.NX.1270.RX.MDM (Titanium);
565.CX.1270.RX.MDM (Black Magic);
565.VX.1230.RX.MDM (Yellow Gold);
33mm – 581.NX.1270.RX.MDM (Titanium);
581.CX.1270.RX.MDM (Black Magic);
581.VX.1230.RX.MDM (Yellow Gold)
Dimenzije prečnik 42 mm, 38 mm, 33 mm;
visina kućišta 10 mm, 9,85 mm, 8,5 mm
Materijal kućišta titanijum, crna keramika, 18k žuto zlato
Narukvica/kaiš guma
Vodootpornost 50 metara
Mehanizam HUB1110 automatski;
HUB2913 quartz
Rezerva snage 42 časa
Limitirano izdanje 500 primeraka po referenci
Cena od 6.800 do 25.200 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -