20 / 09 / 21
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeHommage Millésime džepni sat

Hommage Millésime džepni sat

- Oglas -

Predviđeno je ukupno dvadeset satova, tačnije jedan za svaku godinu postojanja manufakture. Svi satovi obavezno će imati komplikaciju večnog kalendara i niz sofisticiranih detalja, a pojedini modeli imaće i neku od preostalih „velikih“ komplikacija (minute repeater, tourbillon, hronograf). Zanimljivo je da će svi satovi, iako će ih pokretati stari mehanizmi, biti dorađeni i unapređeni kako bi zadovoljili kriterijume potrebne za dobijanje prestižnog Ženevskog pečata.

Unikatni sat iz ove ekskluzivne serije izlaziće jednom godišnje i tako predstavljati vrhunac Dubuisove časovničarske sezone.

U julu je, povodom otvaranja Dubuisovog butika u Ženevi, predstavljen prvi primerak iz serije Hommage Millésime – robustni i masivni džepni sat kompleksnog dizajna i estetike.

Kućište džepnog sata prečnika je 60 mm i debljine 22 mm, a izrađeno je od ružičastog zlata. Obe strane su prekrivene safirnim staklom, a na donjoj se nalazi i zlatni poklopac koji se otvara da bi se mogao osmotriti fascinantni mehanizam. Sat ide uz lanac od ružičastog zlata sa zlatnom šnalom. Poklopac i lanac sata moguće je personalizovati potpisom i porukom vlasnika.

Brojčanik je skeletonizovan, a njegovi elementi postavljeni su na glavnu pločicu od ružičastog zlata. Centralne kazaljke časova i minuta su od zlata, dok su kazaljka sekundi i kazaljke komplikacija obojene u plavo. Na 12 sati je luk retrogradnog datuma, na 3 časa podbrojčanik malih sekundi, u sklopu koga se nalazi i indikator Mesečevih mena, na 6 sati luk retrogradnih dana u nedelji, a na 9 časova podbrojčanik meseci i godina.

Džepni sat pokreće modifikovani i modernizovani kalibar RD181 na ručno navijanje, skraja 19. i početka 20. veka, koga je sam Roger Dubuis pronašao i nabavio. RD181 je sastavljen od 558 delova, ima 28 rubina i funkcije časova, minuta, sekundi, večnog kalendara, hronografa, indikatora Mesečevih mena i minute repeatera, koji se aktivira dugmićem na 3 sata. Kalibar je ukrašen ženevskim motivom i radi na frekvenciji od 18.800 vibracija na čas.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -