22 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeFossil satovi napravljeni u Švajcarskoj

Fossil satovi napravljeni u Švajcarskoj

- Oglas -

Brend Fossil, velikan hongkonške časovničarske industrije, sve više satova pravi u Švajcarskoj. Iako poznat kao proizvođač modnih satova, Fossil u vlasništvu ima i kompaniju STP (Swiss Technology Production), koja se bavi proizvodnjom i sastavljanjem satnih mehanizama. Nalazi se u švajcarskom kantonu Ticino, a godišnje proizvede oko 100.000 mehanizama.

Kupovinom STP-a 2012. godine Fossil je u svom portfelju, koji se do tada sastojao od brendova Burberry i Zodiac, povećao udeo „Swiss made“ proizvoda. Fossil grupacija trenutno u Švajcarskoj proizvodi mehanizme, kućišta, postrojenja za izradu prototipa i dizajn. Pored toga Fossil poseduje i veliku zgradu u Bazelu, koja je sedište za sve operacije u Evropi.

STP trenutno proizvodi jedan automatski mehanizam, a u planu je i razvoj novih. Mehanizam nosi oznaku STP1-11, poseduje rezervu snage od 46 časova i ugrađuje se u sva tri Fossil brenda. Ovaj mehanizam se prodaje i proizvođačima izvan Fossil grupacije. Kvarcni mehanizmi koji se ugrađuju u Fossil „Swiss made“ satove dolaze iz kompanije Ronda.

Prošle godine Fossil je u okviru svog brenda lansirao kolekciju proizvedenu u Švajcarskoj. U planu je da se „Swiss made“ oznaka proširi i na druge podbrendove kompanije. Razlozi ovakve poslovne orijentacije veoma su zanimljivi. Iako potiče iz Azije, Fossil na tom kontinentu ostvaruje lošije prodajne rezultate u odosu na Swatch ili Ritchemont grupaciju. Naime, kada je reč o srednjem i višem cenovnom rangu Azijci se gotovo uvek radije odlučuju za satove proizvedene u Švajcarskoj.

Izvor:  www.watchtime.com

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -