29 / 09 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeElegantni Seikov hronograf

Elegantni Seikov hronograf

- Oglas -

Seiko je 2016. u okviru kolekcije Presage predstavio dva nova elegantna hronografska modela, Seiko Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition ref. SRQ019 i ref. SRQ021.

Presage, Seikova kolekcija mehaničkih satova više klase, koja se već godinama prodaje u Japanu i na odabranim tržištima, odsad je dostupna i u Evropi. Kolekcija ima više od šezdeset različitih modela za svačiji ukus.

Jubilarni modeli

U okviru kolekcije Presage, Seiko je 2016. predstavio dva nova elegantna hronografska modela, Seiko Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition ref. SRQ019 i ref. SRQ021, izrađena u ograničenoj seriji od po hiljadu primeraka. Novim modelima ova kompanija slavi šezdesetogodišnjicu proizvodnje svog prvog automatskog mehaničkog mehanizma.

Dizajn modela SRQ019 i SRQ021 inspirisan je Seikovim prvim ručnim satom Luarel iz 1913, što se ogleda u „čistom“ izgledu brojčanika s velikim arapskim brojkama i elegantnim kazaljkama u obliku listova. Brojčanik belog modela (SRQ019) je emajliran, dok je brojčanik crnog modela (SRQ021) obojen tradicionalnom japanskom tehnikom lakiranja poznatom kao urushi, kojom nastaje intenzivna crna boja.

Providno kućište

Za razliku od sata iz 1913, novi modeli imaju funkcije hronografa i datuma pa na brojčaniku imaju i podbrojčanike na 3, 6 i 9 časova te prozorčić za datum između 4 i 5 sati.

Kućište je prečnika 42 mm i visine 15,2 milimetra, izrađeno je od nerđajućeg čelika i vodootporno je do sto metara.

Safirno staklo na pozadini kućišta pruža pogled na Seikov automatski kalibar 8R48 sa 34 rubina, 45-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma i hronografa. Kalibar radi na frekvenciji od 28.000 vibracija na čas.

Modeli Seiko Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition ref. SRQ019 i ref. SRQ021 idu uz kaiš od krokodilske kože s trostrukom šnalom koja ima posebno dugme za otpuštanje.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 20, godina IX, zima 2016

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -