23 / 04 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeElegantni i precizni Rolex

Elegantni i precizni Rolex

- Oglas -

Rolex je na Baselworldu predstavio novu verziju popularnog sata Yacht-Master, izvorno namenjenog nautičarima, ali elegantno dizajniranog kako bi dobro pristajao i uz klasično odelo.

Čelik i zlato

Novi Yacht-Master 40 napravljen je od kombinacije čelika i 18-karatnog Everose zlata, koju Rolex naziva Rolesor i koristi je od 1933. godine. Čelik 904L korišćen je za izradu 40-milimetarskog kućišta, krunice i spoljnih karika narukvice, dok je od Everose zlata napravljen ram i untrašnje karike narukvice.

Zlatni ram mat završne obrade ima polirane „izdignute“ brojčane oznake i rotira se u oba smera, što omogućava jednostavno izračunavanje vremena tokom jedrenja.

Kućište je s gornje strane prekriveno safirnim staklom otpornim na ogrebotine, a s donje poklopcem na navoj, dok je krunica zaštićena trostrukim vodonepropusnim sistemom Triplock, čime je zagarantovana vodootpornost do dubine od sto metara.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 20, godina IX, zima 2016

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -