21 / 05 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeEkstremni ronilački satovi

Ekstremni ronilački satovi

- Oglas -

Rolexov Sea-Dweller Deepsea je vodootporan do 3900 metara i tanji je za 10 posto nego obično, zahvaljujući posebnom kućištu koje je Rolex razvio. Sastoji se od tri elementa: 5,5 mm debelog safirnog stakla, 3,28 mm debelog kućišta od titanijuma i unutrašnjeg prstena od čelika.

Superocean Chronograph M2000 je Breitlingov hronograf  vodootporan do ekstremnih 2000 metara, bez rizika da voda, preko krune prekrivene 4 mm debelim safirnim staklom, uđe u sat. Ovo je prvi časovnik s patentiranim magnetnim sistemom na pritisak u kome se hronografom upravlja preko metalnog kućišta.

Blancpainov X Fathoms ima elemente njihovog poznatog modela Fifty Fathoms s dodatkom modernog mehaničkog dubinomera. Kućište prečnika 55,65 mm je napravljeno od brušenog titanijuma i vodootporan je samo do 300 metara, ali sa značajnim mehaničkim dodacima i ventilom za dekompresiju.

Ball Watchov Engineer Hydrocarbon DeepQUEST je vodootporan do 3000 metara, što je postignuto pomoću kućišta napravljenog iz jednog dela i krune koja je direktno uvijena. Sat je prekriven nereflektujućim safirnim staklom debljine 5,3 mm i ima automatski ispusni ventil s helijumom.

The Deep Blue Depthmaster 3000M, kao što mu samo ime kaže, vodootporan je do 3000 metara. Sat pokreće japanski mehanizam Miyota 9015 i ima kućište prečnika 49 mm od nerđajućeg čelika s helijumskim ventilom sa zaštitnom kapom.

Hublotov Oceanographic 4000 je prvi ronilački sat koji je izdržao pritisak na dubini od 4000 metara, što je osiguralo safirno staklo debljine 6,5 mm. Oceanographic ima ventil s helijumom koji omogućava sigurnost sata tokom uspona.

UTS-ov 4000M Professional Diver je isto tako vodootporan do 4000 metara. Kućište od nerđajućeg čelika, prečnika 45 mm, napravljeno je iz jednog dela te je prekriveno safirnim staklom debljine 6 mm. 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -