22 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeEfikasnost, preglednost i pouzdanost

Efikasnost, preglednost i pouzdanost

- Oglas -

Kad se dvojica mladih časovničara i izumitelja slože, stvarno se sve može. Nije floskula, a u istoriji časovničarstva bilo je više orimera uspešnih saradnji kao što je voa Bruna Belamiša i Karlosa A. Rosilja.

Oni su početkom devedesetih godina prošlog veka ni iz čega stvorili vrhunski časovničarski brend, Bell & Ross. Da budemo sasvim precizni, 1993. je ovaj dvojac odlučio da pod motom efikasnosti, preglednosti i pouzdanosti stvori novi časovničarski brend.

Saradnja sa Sinnom

Zanimljivo je što su mladi časovničari, koji su šegrtovali u uspešnom časovničarskom brendu Sinn i odatle otišli da bi se osamostalili, prvu podršku dobili baš od njih. Upravo je Sinn izrađivao satove po zamisli Belamiša i Rosilja.

A oni su u početku zamislili brend koji će postati slavan po efikasnim hronografima. Munjevitom brzinom njihove hronografe su prepoznali NATO i američke vazdušne snage, kao i francuska bezbednosna služba. Na krilima takvih uspeha vrlo brzo je nastao Hydromax, izuzetno pouzdan sat, s neverovatnom vodootpornošću od čak jedanaest hiljada metara.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 19, godina IX, leto 2016.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -