24 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeDostupni luksuz iz Ženeve

Dostupni luksuz iz Ženeve

- Oglas -

Naziv švajcarskog brenda Frédérique Constant izvedeno je iz imena Frederike Šrajner i Konstana Stasa, čukunbabe i čukundede današnjih vlasnika firme. Sadašnji direktor, Peter Stas, potomak je u četvrtom kolenu Konstana Stasa koji je 1904. osnovao firmu koja je izrađivala oslikane brojčanike.

U svom sadašnjem obliku, brend Frédérique Constant je osnovan 1988. godine, a prava avantura je počela 1991, kad su dobili prvu porudžbinu za 350 satova. Aleta Baks i Peter Stas su svoju prvu kolekciju predstavili naredne godine; od tada svu svoju energiju i strast ulažu u razvoj firme. Svoje satove predstavljaju na bazelskom sajmu od 1995. godine. Pošto se posao razvijao, odlučili su da se presele u Ženevu, gde su 2000. otvorili radionicu u Šen-Buru.

Nova manufakturna zgrada otvorena je u Plan-lez-Uatu 2006. godine. Od tada je brend Frédérique Constant sazreo u jednu od značajnijih švajcarskih časovničarskih manufaktura. Proizvodnja je 2011. premašila 120.000 satova, koji se prodaju na 2700 prodajnih mesta, u više od sto zemalja širom sveta. Frédérique Constant je ojačao poziciju u luksuznom segmentu, prodajući svoje satove po ceni od 1000 do 5000 švajcarskih franaka.

Više u časopisu Satovi i nakit br. 14

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -