05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeDeset najboljih hronografa

Deset najboljih hronografa

- Oglas -

Hronografi su neverovatno popularni, mada većina ne koristi njihove glavne funkcije. Pa iako ove godine nije bilo značajnih pomaka na tom polju, donosimo deset najboljih hronografa po izboru Watch Insidera.

Breitling Chronomat GMT

Breitling Chronomat GMT od crnog čelika napravljen je u ograničenoj seriji od hiljadu primeraka s potpuno crnim dizajnom. Ovaj hronomat, prečnika kućišta 47 mm, opremljen je kućnim hronografom kalibra B04 i sadrži indikatore za dve vremenske zone.

Cartier Montre Calibre de Cartier

Cartier Calibre de Cartier Chronographe sa svojim kućnim kalibrom 1904-CH MC i prečnikom kućišta od 42 mm zaslužuje da bude na ruci svakog ljubitelja satova. Mnogi su se bunili da Cartier nije ponudio dovoljno od kućnih mehanizama, međutim, s ovim hronografom situacija se menja.

Chopard Superfast Chrono

Chopard Superfast Chrono, hronograf s kućištem prečnika 45 mm opremljen je novim kućnim kalibrom 03.05-M koji je napravljen u Fleurier Ébauchesu. Ova manufaktura u Chopardovom vlasništvu sada proizvodi jeftinije kalibre nego njihova druga odeljenja kao što su L.U.C. i Step by step. Chopard je do sada koristio ETA-ine kalibre, ali uskoro će ih zameniti kalibrima napravljenim u Fleurier Ébauchesu.

Hublot Big Bang Unico

Hublot Big Bang Unico Titanium Ceramic je poboljšani Big Bang model, s ponešto izmenjenim kućištem i novim, više „seksi“ okruglim krunicama. Titanijumsko kućište prečnika 45 mm nosi kućni kalibar HUB 1242 Unico. Čelična verzija je jeftinija.

IWC Ingenieur Double Chronograph

IWC Ingenieur Double Chronograph Titanium s funkcijom odvojene sekunde, s prečnikom kućišta 45 mm, predstavlja tehnički deo suštine ove kolekcije. Kalibar 79420 baziran je na Valjoux 7750 kalibru, koji je po porudžbini napravio Austrijanac Rihard Habring pre više godina, a kome je IWC dodao mehanizam odvojene sekunde pa ga time pretvorio u manje-više kućni kalibar.

Jaeger-LeCoultre Deep Sea Chronograph

Jaeger-LeCoultre Deep Sea Chronograph Cermet hronograf je odličnog dizajna, s prečnikom kućišta od 44 mm, koji nosi kalibar 758 iz Jaeger-LeCoultreove manufakture. Izuzetno lagano aluminijumsko kućište zaštićeno je ultratankim keramičkim okvirom Cermet.

Longines HydroConquest Chronograph

Longines HydroConquest Chronograph ima najbolji odnos cene i kvaliteta. Longinesov kalibar L688 modifikovana je verzija kalibra Valjoux 7753, a opremljen je Longinesovim stupčanim kolom. Zajedno s celokupnim kvalitetom, i s prečnikom kućišta od 41 mm i kaišem, ovaj sat je odličan izbor.

Omega Speedmaster Moonwatch Dark Side of the Moon

Omega Speedmaster Moonwatch Dark Side of the Moon ima keramičko kućište prečnika 44,25 mm, izrezano i izbrušeno iz celog komada keramičkog bloka zajedno s okvirom i brojčanikom. Nosi Omegin kućni kalibar 9300 s koaksijalnim zapornim sklopom i silikonskom spiralom nemirnice.

Panerai Luminor 1950 Regatta 3 Days Chrono Flyback Titanio

Panerai Luminor 1950 Regatta 3 Days Chrono Flyback Titanio je hronograf namenjen jedriličarskim takmičenjima. Opremljen je kućnim kalibrom 9100/R, smeštenim u titanijumsko kućište prečnika 47 mm. Na tržištu trenutno ne postoji sat poput ovog, s vrhunskom komplikacijom, a koji je izuzetno jednostavan za korišćenje.

Rado HyperChrome Court Collection

Rado HyperChrome Court Collection, sat iz Radove manufakture, na ovoj je listi zbog svog kvaliteta. Crno keramičko kućište s prečnikom od 45 mm u odličnom je skladu s narandžastim detaljima; to je samo jedna od mogućih boja, u ponudi su još zeleni i plavi. Sat je opremljen ETA-inim mehanizmom 2894-2.

 
 
 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -