05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeDeset koraka u potrazi za savršenim satom

Deset koraka u potrazi za savršenim satom

- Oglas -

Da li ste ikada sebi postavili pitanja tipa „koji sat bi trebalo da kupim“ Ili „koji sat je savršen za mene“? Ako po tom pitanju imate nekih nedoumica, plan od deset koraka pomoći će vam u potrazi.

1. Posetite online forume sa tematikom o satovima i postavite pitanja znalcima. Može se dogoditi da u mnoštvu preporuka nađete sat po vašem ukusu.

2. Napravite listu karakteristika koje vaš sat treba da ima. Da li ćete ga koristiti u vodi, ili vam je, možda, važna čitljivost u mraku? Potrebne su vam krupne cifre i satni markeri za bolju čitljivost? Koristite li hronograf? Da li više volite kvarcni ili mehanički mehanizam?

3. Što više vremena posvetite potrazi, bićete srećniji nakon izbora. Izbegavajte impulsivne kupovine.

4. Nemojte kupovati sat da biste impresionirali druge. Budite sigurni u svoj izbor, jer jedino mišljenje koje se računa jeste vaše.

5.
Čuvajte fotografije satova koji vam se sviđaju. Pogledajte ih s vremena na vreme, rangirajte ih i polako suzite listu. Potom na njima potražite detalje koji vam se ne sviđaju ili pak sviđaju.

6. Upamtite dve ili tri stvari koje vam se zaista sviđaju kod određenog sata. Jer tada možete potražiti i druge modele sa takvim karakteristikama.

7. Budite detaljni u pretrazi. Nema ničeg goreg nego da kupite sat, a već sledeće nedelje svidi vam se neki drugi.

8. Isprobajte sat pre nego što kupite! Ako ga kupite preko interneta, može se ispostaviti da vam je premali, prevelik ili pretežak.

9. Kada isprobavate sat, obratite pažnju na to kako vam leži na ruci. A od isprobanih izdvojiće se jedan koji će vas fascinirati.

10. Kada ste jednom doneli odluku, pustite je da odleži nekoliko dana. Ako i dalje budete pri njoj, obavite kupovinu. Pronalazak savršenog sata jeste izazov, ali sama potraga može biti zabavna.

Preuzeto sa: www.watchtime.com

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -