05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeCrni, crni satovi

Crni, crni satovi

- Oglas -

Audemars Piguetov jedinstveni Royal Oak Offshore Diver napravljen je od visokokvalitetne keramike koja je oko sedam puta tvrđa od čelika i izuzetno otporna na ogrebotine. Offshore Diver je vodootporan do trista metara.
Inspirisan ronilačkim satovima iz pedesetih godina prošlog veka, Blancpain je dizajnirao hronograf Fifty Fathoms Batyhyscaphe Flyback na automatsko navijanje. Kućište Blancpainovog sata prečnika 43 mm napravljeno je od crne brušene keramike s crnim brojčanikom, ukrašenim uzorkom sunčevih zraka.
Kućište Breitlingovog Navitimer Cosmonaute Blacksteela je napravljeno od čelika kome je dodat visokootporan premaz na bazi ugljenika. Na crnom kućištu, prečnika 43 mm, pokreće se brojčanik bele boje sa svetlećim indikatorima za sate i minute.
Eberhardova ograničena serija, Chrono 4 Geant, dobio je nadimak Full Injection. Sjajan i taman izgled Chrono 4 Geanta postignut je specijalnim tretmanom difuznog ugljenika ubrizganog u čelik, dok su krunica, kućište, hronografsko dugme i šnala napravljeni pomoću DLC obrade. 
Hublotov model Classic Fusion Classico Ultra-Thin All Black ima prečnik 45 mm i visinu samo 8,3 mm. Keramika od koje je napravljeno kućište i krunica sata polirana je i krasi je Hublotov amblem. Jedinstvenost Hublotovog Ultra-Thina zaokružena je kaišem od crne krokodilske kože i šnalom od čelika s PVD prevlakom.
IWC-ov Aquatimer Cronograph Edition Galapagos je isto tako potpuno crn sat čije kućište ima prevlaku od crne gume s IWC-ovim fabričkim mehanizmom. Aquatimer Chronograph je vodootporan do trista metara i na poleđini kućišta mu je ugraviran egzotičan životinjski i biljni svet Galapagosa.
Omegin Speedmaster Moonwatch, Dark Side of the Moon ima kućište od polirane keramike, prečnika 44,25 mm. Brojčanik je izrađen od 18-karatnog belog zlata s podbrojčanicima koji se nalaze na 3 i 6 časova. 
Paneraijev Tuttonero Luminor 1950 ima kućište i narukvicu od matirane crne keramike. Tuttonerov mehanizam je vidljiv ispod zatamnjenog safirnog stakla na poleđini kućišta na kome je ugravirano njegovo ime.
Perreletov Turbine Chrono, predstavljen na Baselwordu 2013, dodatak je hronografskoj kolekciji satova koji su ujedno zaštitni znak ovog brenda. Izgled časovnika naglašen je dodavanjem hronografskog indikatora koji je smešten u središtu brojčanika.  
Sporting Cronograph Black Ceramic na mehaničko navijanje, prečnika 39 ili 45 mm, prvi je Ralph Laurenov model čije je kućište sata napravljeno od visokokvalitetne keramike, koja se inače koristi kao komponenta u mlaznim motorima.
Kućište ograničene serije modela RM 030 Black Out dizajnera Richarda Millea napravljeno je od titanijuma s crnom DLC prevlakom. Sat ima skeletonizovani brojčanik i pregršt suptilnih crvenih detalja, uključujući i prozorčić za datum koji je smešten na 7 časova.
Pedeseta godišnjica postojanja TAG Heuerovog modela Carrera obeležena je modelom Carrera Calibre 36 Flyback Racing s hronografskim mehanizmom. Kućište je prečnika 43 mm, što je tradicionalna karakteristika Carrerinog dizajna, i prekriven je crnim titanijum-karbidom. 
Tudorov Fastrider Black Shield inspirisan je motociklima Ducati i ima jedinstveno kućište od crne visokokvalitetne keramike otporne na ogrebotine, s naglašenim crvenim detaljima na krunici i brojčaniku, uključujući Tudorov pečat smešten na 12 časova.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -