02 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeChopardov Time Traveler za svetske putnike

Chopardov Time Traveler za svetske putnike

- Oglas -
Diskretna centralna kazaljka prikazuje datum, dok veći krug, preko koga prelazi kazaljka u stilu Dauphine, prikazuje časove i minute lokalne vremenske zone, a namešta se pomoću krunice pozicionirane na dva sata. Naredni, širi, krug je 24-časovni, koji radi u kordinaciji s diskom, a prikazani su i referentni gradovi koji simbolišu dvadeset četiri vremenske zone. Kada se sinhronizuje s lokalnom vremenskom zonom, pomoću krunice na četiri sata, više ga ne treba nameštati.

Jedna od tri varijante je sat od nerđajućeg čelika s crnim brojčanikom i kontrastnim, narandžastim kazaljkama. U ovoj verziji prsten sa svetskom zonom se jasno ističe u beloj i delimičnoj sivoj zoni – beo deo prikazuje vreme tokom dana, a sivi tokom noći. Postoji i verzija od 18-karatnog ružičastog zlata s brojčanikom u srebrnim tonovima. Na brojčaniku su samo noćni sati prikazani tamnoplavom bojom. Najskuplja varijanta ovog sata ima platinasto kućište i suptilno plavo-sivi brojčanik, a deo sa 24 sata delimično obojen srebrno da bi označio dan.

U sve tri verzije, sat ima kućište prečnika 42 mm, koje je idealno za svaku ruku i omogućava lako čitanje. Kalibar 01.05-L u potpunosti je razvijen, proizveden i dorađen u radionicama Chopard Manufacture u Fleurieru. Sat ima i samonavijajući mehanizam sa 60-časovnom rezervom snage, a pedantni završni radovi mogu se videti kroz providnu donju stranu kućišta. 

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -