09 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeChopard na Mille Miglia trci

Chopard na Mille Miglia trci

- Oglas -

Kompanija Chopard je poznatu Mille Miglia trku prvi put podržala 1988. i potom stvorila tradiciju koja se nastavila do današnjeg dana. Iste te godine predstavljena je i Chopard Mille Miglia kolekcija satova.

Mille Miglia je možda i „najlepša“ automobilska trka na svetu, imajući u vidu da u njoj učestvuju isključivo klasični automobili proizvedeni između 1927. i 1957. godine. Ove godine u njoj je učestvovalo 436 vozila: startovala su u Breši, vozila do Rima i potom nazad ka Breši.

Karl Fridrih Šojfele, kopredsednik Choparda, učestvovao je u trci sa Porscheom 550A Spyder RS iz 1956. godine, pozajmljenom iz Porsche muzeja. Pobedu je odneo tim koji je vozio Bugatti T 40, proizveden davne 1927. godine.

Chopard je za ovogodišnju Mille Miglia trku pripremio dva limitirana modela: čelični će biti proizveden u hiljadu, a model od ružičastog zlata u svega 100 primeraka. Inspirisana klasičnim automobilima, ova dva sata ističu se zahvaljujući brojčaniku u „Rosso Corsa“ nijansi crvene boje. Detalji poput indikatora rezerve snage koji podseća na pokazivač goriva u automobilu, ili kožnog kaiša sa rupicama, doprinose retro trkačkom stilu. Kućište je prečnika 43 mm, a u njemu se nalazi Chopardov kućni kalibar. Vidljiv je kroz providni poklopac na kome su ugravirani natpisi: „Mille Miglia“ i „Brescia > Rome > Brescia“. Automatski kalibar sa oznakom 01.08-C poseduje COSC hronometarski sertifikat i izdašnu rezervu snage od 60 časova.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -