18 / 06 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeChopard Lucent Steel A223 - putovanje do održivog luksuza

Chopard Lucent Steel A223 – putovanje do održivog luksuza

- Oglas -

Na nedavno održanom salonu Watches and Wonders predstavnici Choparda u društvu ambasadorke kompanije Džulije Roberts otkrili su najnoviji korak ka održivom luksuzu. Pozornicu u Ženevi čelnici švajcarske kompanije iskoristili su da najave ofanzivu recikliranog čelika u proizvodnji satova i narukvica.

Putovanje u održivi luksuz dugoročan je program kroz koji Chopard čitavu deceniju radi na unapređenju društvenih i ekoloških kriterijuma. Nije tajna da kao jedan od ključnih koraka Chopard od 2018. koristi sto posto etičko zlato za proizvodnju ekskluzivnih satova i nakita. Novo poglavlje u znaku je čelika koji u režiji brenda Chopard nosi oznaku Lucent Steel A223. Zapamtite je, jer je u pitanju sve samo ne običan čelik…

Chopard Lucent Julia Roberts
Nastup kompanije Chopard u Ženevi pojavom je uveličala i proslavljena glumica Džulija Roberts, ambasadorka kompanije

Kao pionir na polju održivosti Chopard godinama prednjači u upotrebi ekoloških materijala. To je put kojim se švajcarska manufaktura približava idealu proizvodnje potpuno održivih proizvoda. Kako bi potvrdio svoju predanost, Chopard je takođe prvi luksuzni brend koji se pridružio SteelZero inicijativi Climate grupacije.

Chopard Lucent
Lucent čelik nosi oznaku A223, po broju koji ima na Vikers skali tvrdoće

Legura superiornih karakteristika

Chopard Lucent Steel A223 metal je dragocen gotovo poput zlata. Cenjen zbog vrhunske funkcionalnosti i prepoznatljivog izgleda, ovaj jedinstveni materijal plod je neumornog četvorogodišnjeg istraživanja. Legura Lucent Steel A223 stvorena je ponovnim topljenjem čelika na višim temperaturama, s posebnim sastojcima koji konačni hipoalergenski čelik čine jačim i tvrđim od običnog čelika (simbolično Lucent Steel prati i broj 223 po Vikers skali za merenje tvrdoće). Kao rezultat, proizvod kompanije Chopard je pedeset procenata otporniji na ogrebotine, što je svojstvo koje će mnogima biti presudno. Chopard, takođe, s ponosom ističe da se Lucent Steel™ proizvodi sa stopom recikliranja od najmanje 80 procenata. Podjednako impresivno zvuči i činjenica da je ambicija brenda Chopard da do 2025. godine u svojoj ponudi ima najmanje 90 posto recikliranog čelika.

Chopard Lucent obrada
Izraziti sjaj ove posebne legure čelika garantuje jedinstveni karakter i prvoklasne atribute

Lucent čelik sija posebnim sjajem

Kao jedan od najzanimljivijih proizvoda manufakture Chopard Lucent čelik A223 našao je primenu u nizu časovnika švajcarske kompanije. Osim otpornosti ekskluzivni čelik možete prepoznati i po autentičnom tonu i veoma specifičnom sjaju koji emituje i koji se definitivno razlikuje od konvencionalnog čelika. Podjednako superioran na sportskim i elegantnim modelima, Lucent Steel A223 je primenu našao u mnogobrojnim izdanjima.

Chopard Mille Miglia prednji kadar 1
Promocija Lucent čelika trenutno je u znaku modela kolekcije Mille Miglia

Kao najnovija akvizicija koja promoviše Lucent Steel A223 izdvojila se linija popularnih Mille Miglia časovnika, koju smo nedavno detaljno predstavili.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -