29 / 09 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeBreitling Navitimer B01 Chronograph 43 Boeing 747 - za visine i daljine

Breitling Navitimer B01 Chronograph 43 Boeing 747 – za visine i daljine

- Oglas -

Najpoznatija po pilotskim satovima, kompanija Breitling nedavno je kreirala izdanje koje ispraća legendarnu letelicu Boeing 747. Simbolično, Breitling će usrećiti svega 747 kupaca koji će uživati u prepoznatljivoj kombinaciji Navitimer stila i karakterističnih boja. Ovu nedelju će zbog toga obeležiti priča o referenci koju će sigurno pratiti kolekcionarski status, satu jedinstvene istorije ali i avionu koji je zauvek promenio standarde u civilnoj avijaciji.

Boeing 747 – odlazak u istoriju

Nakon decenija dominacije na nebu čuvena letilica 747, poznata kao „kraljica neba“, odlazi u zasluženu penziju. Boeing 747 je napravio revoluciju u komercijalnom vazduhoplovstvu: omogućivši dugolinijske letove nove generacije, povezao je svet kao nikada pre. Od trenutka kada je prvi put samouvereno zarulao točkove na pisti 1969. godine, Boeing 747 imao je jedinstvenu misiju. Bio je to avion predodređen da promeni lice vazdušnog saobraćaja. Izvorni jumbo jet mogao je da preveze dvostruko više putnika od narednog najvećeg mlaznjaka u klasi i imao je autonomiju od 5.000 nautičkih milja.

Breitling Boeing 747
Boeing 747 je promenio način putovanja i ušao u istoriju vazduhoplovstva

Sada, kada se Boeing priprema za isporuku poslednjeg primerka 747, Breitling posebnim izdanjem Navitimera, ograničenim na 747 primeraka, obeležava letelicu koja je promenila igru.

Breitling Navitimer Boeing 747
Namenjen prevashodno pilotima, Navitimer ističe srednju dimenziju kućišta od 43 milimetra

Simbol zlatnog doba avijacije

Veze kolekcije Navitimer, koju je Breitling promovisao davne 1952. godine, i sveta avijacije su od samog starta veoma bliske. Izvorno osmišljen za Asocijaciju vlasnika vazduhoplova i pilota (AOPA), Navitimer će postati de fakto pilotski sat tokom zlatnog doba civilnog vazduhoplovstva. Nedavno ste na portalu Satovi i nakit imali priliku da detaljnije upoznate aktuelnu liniju kolekcije Navitimer a sada svojih pet minuta slave ima specijalna edicija čuvenog pilotskog sata.

Breitling Navitimer Boeing 747 narukvica
Omaž legendarnoj letelici biće dostupan u simboličnih 747 primeraka. Na raspolaganju je i čelična narukvica

Omaž nezaboravnom avionu

Aktuelni modeli Navitimera nude se u veličinama kućišta od 41, 43 i 46 milimetara. Specijalno izdanje Boeinga 747 ima kućište od nerđajućeg čelika prečnika 43 milimetra, s velikom krunom u stilu klasičnog pilotskog sata. Novi Navitimer Boeing 747 ima logo AOPA na 12 sati, čime čuva baštinu pilotskog hronografa. Na brojčaniku je paleta nijansi koja se nalazi na originalnom Boeingu 747. U prvom planu je krem brojčanik s crnim podbrojčanicima i crvenom skalom u koju je vešto i nenametljivo integrisan naziv „Boeing 747“. Novi Breitling, takođe, ima integrisani prozor s datumom na 6 sati. Dostupan na crnom kaišu od aligatorove kože ili metalnoj narukvici u sedam redova, novitet kompletira temu sportske elegancije.

Breitling Navitimer Boeing 747 na ruci
Krem brojčanik je ukrašen detaljima autentične crvene nijanse

Otvoreni zadnji deo kućišta otkriva Breitling Manufacture Calibre 01, COSC hronometar mehanizam koji nudi približno 70 sati rezerve snage. Pozadina je ukrašena i posebnom gravurom „One of 747“ i natpisom „The Original Jumbo Jet“, što je emotivna počast avionu koji nam je pre više od pola veka sasvim promenio način putovanja.

Breitling Navitimer Boeing 747 mehanizam
Kalibar 01 nudi rezervu snage od 70 časova i vidljiv je na zadnjoj strani čeličnog kućišta

Novi Breitling je dostupan u dve reference. Po ceni od 8.750 evra dobićete model na kožnom kaišu. Za verziju opremljenu narukvicom od nerđajućeg čelika neophodno je izdvojiti nešto više, 9.100 evra.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Breitling
Model: Navitimer B01 Chronograph 43 Boeing 747
Reference: AB01383B1G1P1 (kožni kaiš); AB01383B1G1A1 (narukvica od nerđajućeg čelika)
Dimenzije: prečnik 43 mm, visina kućišta 13,69 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: koža, nerđajući čelik
Vodootpornost: 30 metara
Mehanizam: Calibre 01 automatski hronograf
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 70 časova
Cena: 8.750 evra; 9.100 evra

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -