21 / 05 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeAudemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Music Edition – u ritmu horologije

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Music Edition – u ritmu horologije

- Oglas -

Švajcarski proizvođač prestižnih časovnika Audemars Piguet saradnju s brojnim muzičarima krunisao je predstavljanjem pet novih referenci Royal Oak Offshore modela, u veličinama od 37 i 43 mm. Dva modela su od titanijuma, dva od osamnaestokaratnog belog zlata a jedan od materijala mistične lepote – crne keramike. Simbolično, prepoznatljivi Tapisserie brojčanici bojama kreiraju siluetu ekvilajzera, nezaobilaznog detalja profesionalnih muzičkih studija.

Omaž svetu muzike

Zvuk je oduvek u središtu časovničarske umetnosti – tu su najpre bila zvona koja otkucavaju vremenske deonice, mnogo pre nego što se vreme moglo očitati na brojčaniku. Od samog osnivanja Audemars Piguet gradio je mostove sa svetom muzike, neretko preuzimajući pionirsku ulogu u razvoju satova sa zvonom. Istovremeno, kolekcija Royal Oak Offshore krunisala je niz uspešnih saradnji s poznatim muzičkim umetnicima. Danas novi modeli Royal Oak Offshore linije nizom autentičnih detalja slave dugogodišnju vezu sa svetom muzike putem Tapisserie brojčanika koji reprodukuje motive ekvilajzera.

Audemars Piguet nudi titanijum, zlato i keramiku

Prva dva Royal Oak Offshore Selfwinding Music Edition modela izrađena su od titanijuma u veličinama od 37 mm i 43 mm, čime se Audemars Piguet prilagođava različitim veličinama zglobova. Obe reference dele plavi brojčanik, a on služi kao pozadina za razigrani VU merač koji bojama stvara svetlucavi kontrast. Maštoviti ciferblat dopunjen je AP monogramom od poliranog belog zlata na poziciji 12 sati, te indeksima i kazaljkama od 18-karatnog belog zlata sa luminiscentnim premazom za optimalnu vidljivost, što dolazi do izražaja u tami koncertnih dvorana. Kompaktnije izdanje je upareno s izmenjivim plavim gumenim kaišem s mozaik efektom koji odgovara boji brojčanika. Ovo je prvi put da model od 37 mm koristi sistem izmenjivih kaiševa koji je manufaktura predstavila 2021. u okviru kolekcije Royal Oak Offshore.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Music Edition prednji kadar
Živopisnim motivom na brojčaniku Royal Oak Offshore unosi elemente muzičkog studija u svet časovničarstva

Novi Royal Oak Offshore Selfwinding Music Edition 37 mm poput većeg modela dolazi u kompletu s tri dodatna gumena kaiša – tirkiznim, žutim i zelenim – takođe oplemenjenim motivom mozaika. Opremljena prozirnim poklopcem kućišta obe reference nude jedinstven pogled na samonavijajuće mehanizme koji ih pokreću. Poput celokupne serije, za preciznost kompaktnijeg izdanja zadužen je kalibar 5909, dok modele prečnika 43 milimetra pokreće mehanizam oznake 4309 koji prati rezerva snage od 70 časova.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Music Edition profil
Novi Royal Oak Offshore nizom detalja asocira na svet muzike

Royal Oak Offshore u bojama ekvilajzera

Nova linija Royal Oak Offshore Selfwinding Music Edition takođe uključuje i dva luksuzna modela od belog zlata, prečnika 37 mm i 43 mm, čiji su ciferblati i bezeli ukrašeni Harmony obojenim i brušenim kamenjem. Obe verzije imaju brojčanik od plavog aventurina koji prikazuje muzički VU metar, baš kao i modeli od titanijuma. Niz od deset boja koje čine skalu ekvilajzera prikazan je korišćenjem tehnike nevidljivog postavljanja očaravajućih dragulja: rubina, peridota, cavorita, zelenih, plavih i narandžastih safira. Isto kamenje sličnih boja krasi bezele obe reference i formira skladnu celinu s nijansama brojčanika.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Music Edition prednji kadar drago kamenje
Modeli od belog zlata imaju brojčanike od plavog aventurina, ukrašene poput bezela raznobojnim dragim kamenjem

Referenca od 37 mm ukrašena je sa 166 kamenčića ukupne težine ~3,7 karata, a na varijanti od 43 mm blista 230 kamenčića ukupne vrednosti ~6,15 karata. Poput titanijumskih modela dve luksuznije reference imaju polirani AP monogram na 12 sati, te indekse i kazaljke od 18-karatnog belog zlata. Plavi izmenjivi kaiš kompletira i dodatni set od tri gumena kaiša u tirkiznoj, žutoj i zelenoj boji.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Music Edition brojcanik
Neobično viđenje čuvenog ciferblata osnovna je karakteristika prestižne Music edicije

Privlačnost kontrasta

Novu liniju posvećenu muzici upotpunjuje i model prečnika 43 mm u crnoj keramici. Njegovoj jednobojnoj estetici suptilno su suprotstavljeni elementi od titanijuma, čime je postignut efektan monohromatski stil. Kod svih referenci Music edicije ekvilajzer sastavljen od 10 različitih boja na motivu Tapisserie osvetljava brojčanik i daje mu samouveren izgled.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Music Edition keramika
Tamno keramičko izdanje biće dostupno isključivo u dimenziji od 43 milimetra

U kolekcionarskom maniru, na transparentnom zadnjem delu kućišta atelje Audemars Piguet otkriva mehanizam i oznaku koja podseća da je u pitanju ograničeno izdanje od 250 primeraka. Stil ekskluzivnog AP-a zaokružen je izmenjivim crnim gumenim kaišem koji odgovara tonu kućišta. Tri dodatna gumena kaiša, tirkizni, žuti i zeleni, omogućuju varijacije u skladu s raspoloženjem i tonovima odeće.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Music Edition keramika brojcanik
Za rad keramičkog izdanja zadužen je automatski mehanizam 4309

Naposletku, tradicionalisti će sigurno biti nezadovoljni redizajnom istorijski veoma značajnog brojčanika. Ostali će kvintet noviteta razumeti kao izlet na novu teritoriju, a to je opravdana praksa kad je u umerenim dozama. U svakom slučaju, edicija Music satova je drugačija i prepoznatljiva, što je karakteristika koju je sve teže postići. I zbog toga zanemarite cenu, ekstrovertno dizajnirani noviteti ateljea Audemars Piguet biće veoma brzo rasprodati i na rukama kolekcionara.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Audemars Piguet
Model: Royal Oak Offshore Selfwinding Music Edition
Reference: 77600TI.OO.A343CA.01, 15600TI.OO.A343CA.01, 77601BC.YY.D343CA.01, 15601BC.YY.D343CA.01, 15600CE.OO.A002CA.01
Dimenzije: 37 mm, 43 mm, 37 mm, 43 mm, 43 mm
Materijal kućišta: titanijum, zlato, keramika
Narukvica/kaiš: guma
Vodootpornost: 50 m, 100 m, 50 m, 100 m, 100 m
Mehanizam: Calibre 5909 automatski (37 mm), Calibre 4309 automatski (43 mm)
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 60 časova (verzija 37 mm), 70 časova (verzija 43 mm)
Ograničeno izdanje: 500 primeraka (titanijum), 250 primeraka (keramika)
Cena: 28.800 evra, 30.400 evra (titanijum), zlato (na upit), 38.900 evra (keramika)

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -