05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeAplikacija za merenje preciznosti mehaničkih satova

Aplikacija za merenje preciznosti mehaničkih satova

- Oglas -

Ovim potezom Frédérique Constant je vredna merenja, koja je pre bilo moguće izvesti samo skupim profesionalnim alatima, predao u ruke svim vlasnicima i ljubiteljima mehaničkih satova i to po vrlo pristupačnoj ceni od sto evra.

Elektronski uređaj nazvan Frédérique Constant Analytics oblikovan je kao kopča koja se postavi na kućište sata posle čega je potrebno pokrenuti odgovarajuću mobilnu aplikaciju SwissConnect Analytics App, dostupnu za sisteme Android i iOS.

Osciloskop uređaja potom „osluškuje“ otkucaje točkića nemirnice i u realnom vremenu ih prikazuje u obliku audio-talasa na displeju mobilnog uređaja. Točkić nemirnice konstantno se njiše, a svaki zamah trebalo bi da traje tačno sekundu; međutim, ako mehanizam točkića nemirnice nije pravilno postavljen, gubi se na preciznosti sata. Frédérique Constant Analytics je u stanju da detektuje odstupanja od najmanje ± 0,2 sekunde na dan.

Rezultati merenja se prikazuju u obliku tablice, a mogu se sačuvati i pregledati po potrebi. Frédérique Constant Analytics može da meri rad sata u dužim vremenskim periodima, kao npr. 12 časova, što je korisno kad se želi ispitati dugoročna preciznost sata.

Frédérique Constant Analytics je prilagođen merenju velikog raspona frekvencija, a u slučaju da vlasnik ne zna na kojoj frekvenciji sat kuca, u sklopu aplikacije dostupna je i funkcija automatske detekcije. Korisnici ovog uređaja imaju mogućnost da sačuvaju podatke i na svojim cloud korisničkim računima.

Brend Frédérique Constant ovim uređajem želi ohrabriti vlasnike da preuzmu aktivnu brigu o svojim kucajućim ljubimcima i tako sami odluče kada ih treba odneti na servis.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -