24 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeLifestyleHublot & Depeche Mode - odraz vremena

Hublot & Depeche Mode – odraz vremena

- Oglas -

Britanski elektronski bend Depeche Mode dugogodišnje partnerstvo s Hublotom proslavlja novim satom linije Spirit of Big Bang. U pitanju je ekskluzivni keramički model Depeche Mode, merač vremena mistične, provokativne lepote, koji prati promociju i turneju Memento Mori…

Osnovan 1980, Depeche Mode je jedan od najslavnijih bendova u istoriji alternativne muzike. Iako je s vremenom ušao u tokove mainstream kulture i globalne popularnosti, autorski tandem Gahan/Gor (David Gahan/Martin Gore) nikada nije izgubio autorski izraz koji je i proslavio bend iz Britanije…

Hublot DM ambijentalna
DM je vrlo uticajan na sceni elektronske muzike, posebno sintpopa, zahvaljujući inovativnom radu i tehnikama snimanja

Tokom decenija Depeche Mode je prodao više od 100 miliona albuma, a svirali su pred više od 35 miliona obožavalaca širom sveta, uključujući i Beograd. Kultni status potvrđen je i prijemom u Rokenrol kuću slavnih, čime se može pohvaliti veoma mali broj bendova…

Hublot i Depeche Mode, saradnja koja traje

Započeto 2010. godine, partnerstvo kompanije Hublot s rokenrol bendom Depeche Mode živelo je kroz seriju satova s ​​jedinstvenim brojčanicima koji odražavaju albume benda. Nedavno je ovaj muzičko-časovničarski savez dobio najnovije pojačanje.

Promocija novog Hublota prati najnoviji album grupe Depeche Mode, nazvanog Memento Mori. Iz dizajnerske perspektive Spirit of the Big Bang Depeche Mode ističe moćan motiv lobanje. Simbolično, reč je o prikazu koji podseća kako treba da živimo u trenutku i sadašnjosti, svesni prolaznosti i vremena koje nam je dato…

Hublot DM Dave Gahan Martin Gore
Nakon četiri decenije rada Depeche Mode je 2020. godine primljen i u Rokenrol kuću slavnih

Memento Mori inspiracija

Depeche Mode je na petnaestom studijskim projektu Memento Mori (Seti se da si smrtan) počeo da radi tokom pandemije, pa su teme direktno inspirisane specifičnim vremenom. Na zvuk i reči pesama  umnogome je uticala i smrt osnivača i člana benda Endija Flečera (Andy Fletcher).

Novi Spirit of Big Bang Depeche Mode izrađen je u All Black maniru, od crne keramike – materijala superiornih karakteristika i unikatne taktilnosti.

Hublot DM prednji kadar
Prikaz lobanje u obliku peščanog sata simbolizuje prolaznost vremena, što je osnovni motiv aktuelnog albuma Memento Mori

Kućište ima tonneau oblik koji je poznat ali je, bar nama, uvek interesantan i drugačiji. Dimenzije su takođe poznate, pa s 42 mm novi Hublot ne odstupa od dobitne kombinacije i uočljivosti na ruci, ali bez prenaglašenosti. Izrada detalja je perfektna, to se pogotovo odnosi na bezel ukrašen robustnim nitnama, u rokenrol maniru. Verovatno najintrigantniji aspekt dizajna jeste brojčanik kojim dominira nesvakidašnji prikaz lobanje. Još interesantnije, lobanja obuhvata i male perle koje se pri pokretu ruke pomeraju po vertikalnoj osi… Jedini dodir boje vidljiv je na donjem delu cifera gde su crvenom nijansom istaknuti inicijali grupe DM.

Preciznost na Zenithov način

Unutar sata je mehanizam koji je napravio Zenith, sestrinska kompanija kuće Hublot. To ne predstavlja iznenađenje, jer oba brenda pripadaju luksuznoj LVMH grupaciji koja poslednjih godina praktično dominira svetom časovničarstva. HUB1710 zapravo se temelji na Zenith Elite 670 arhitekturi koja pokreće niz satova, uključujući čak i futurističke modele ateljea Urwerk.

Hublot DM pozadina
Kolekcionarsko izdanje modela Spirit of Big Bang biće dostupno u 100 primeraka. Crveni DM inicijali su vidljivi i na pozadini

Konstrukcija podrazumeva standardni ritam od 28.800 vibracija po satu, uz autonomiju rada od 50 sati. U mehanizmu je moguće uživati kroz transparentno staklo na poleđini kućišta, koje je prigodno ukrašeno imenom poznate muzičke grupe.

Kućište je povezano na dva kaiša. Prema očekivanjima, oba crnom bojom prate celinu. Prvi je od recikliranih materijala i Velcro čička, u skladu s ekološkom inicijativom Conservation Collective. Drugi, od crne gume, zatvara se sklopivom kopčom od crnog titanijuma i uključuje rokenrol nitne u obliku piramide. S njim novi Hublot i deluje najmoćnije.

Hublot DM brojcanik
Unikatni cifer je uokviren nitnama koje ukrašavaju i kaiš

Ekskluzivni Spirit of Big Bang Depeche Mode biće izrađen u 100 primeraka, dostupnih po ceni od 35.400 evra. To nije mali iznos, ali je cena očekivana jer je u pitanju sat koji se udvara posebnoj publici i kolekcionarima čije novčanike popunjavaju platinaste kreditne kartice. Kao poseban dodatak, svaki prodajni set uključuje 10” vinilni singl Wagging Tongue grupe Depeche Mode, redak kolekcionarski biser proizveden upotrebom zelene energije i recikliranog PVC-a.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama Hublot satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

Osnovni podaci
Brend Hublot
Model Spirit of Big Bang Depeche Mode
Referenca 646.CI.0110.RX.DPM24
Dimenzije kućišta 42 mm, visina 13,8 mm
Materijal kućišta keramika
Narukvica/kaiš tkanina, guma
Vodootpornost 100 m
Mehanizam HUB1710 automatski
Rezerva snage 50 sati
Frekvencija rada 28.800 vps
Ograničeno izdanje 100 primeraka
Cena 35.400 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -