23 / 04 / 24
- OGLAS -

Vilhelm Šmid

- Oglas -

razgovarala: Mila Bulimbašić-Botteri

U velikim časovničarskim kompanijama i manufakturama kakva je A. Lange & Sohne, običaj je da se pri dolasku novog CEO-a stvari menjaju. Međutim, to s Langeom očigledno nije slučaj. Jer, otkako je Vilhelm Šmid pre nešto više od godinu dana došao na čelo ove velike i stare nemačke manufakture, u njoj se gotovo ništa nije promenilo. Stigli su, naravno, mnogi novi modeli, ali potpuno u langeovskom duhu, po Šmidovim rečima, pravi nemački satovi, koji bi upravo takvi trebalo i da ostanu.

Pridružili ste se Langeu pre godinu dana, kakav je osećaj sada, pošto je protekla ta godina?
– I dalje se dobro osećam i uživam što sam u Langeu. Mislim da je najveća moguća sreća raditi ono što volite. Isto tako, naša firma dobro stoji, uživamo u svim novostima koje smo na ovogodišnjem ženevskom salonu predstavili trgovcima i ljubiteljima naših satova, kao i njihovim reakcijama koje su mahom vrlo dobre. Za mene je izuzetno značajno da na događaju kao što je Ženevski salon vidim sve te ljude iz čitavog sveta na jednom mestu, razgovaram s njima i čujem njihova mišljenja i reakcije, jer za to zaista nemam tako često priliku.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 11, godina V, leto 2012.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -