23 / 04 / 24
- OGLAS -

Stiven Erkart

- Oglas -

Razgovarala: Mila Bulimbašić-Botteri

Stiven Erkart je od 2000. na čelu Omege, a u ovom brendu je i započeo karijeru 1968. godine. Od 1974. do 1997. radio je za Audemars Piguet gde je postao član upravnog odbora 1989. godine. U Swatch grupu se vratio 1997. i to kao predsednik Blancpaina. Razgovor smo započeli njegovim utiscima s ovogodišnjeg Bazela, na kome se Omega još jednom vrlo uspešno predstavila. Ovogodišnji Baselworld bio je izvanredan za Omegu. Imali smo izuzetno pozitivne reakcije na naše nove proizvode i poruku koju smo njima želeli da pošaljemo. Naravno, glavno je bilo predstavljanje naših antimagnetnih Master Co-Axial kalibara koji su pobrali veliki uspeh, baš kao i naši ostali novi satovi i tehnologija.

– Jeste li zadovoljni rezultatom novog Seamaster 300 Master Co-Axiala?
Da, Seamaster 300 Master Co-Axial je opremljen našim novim antimagnetnim mehaničkim mehanizmom, ali čitava kolekcija uključuje i sve naše inovacije koje smo razvili u poslednje vreme, poput 18-karatnog zlata Sedna koje ima posebno dugotrajnu boju ružičastog zlata, Ceragold koji nam omogućava da mešamo keramiku i 18-karatno zlato, te Liquidmetal, još jedna posebno napredna legura. Usput, kada govorimo o modelu Seamaster 300 Master Co-Axial, moram napomenuti da je Omega lansirala svoje prve prave ronilačke satove još 1932. godine; zato stvaranje novog Seamastera 300, časovnika inspirisanog našim legendarnim ronilačkim modelima, ima savršeno smisla, jednostavno – to je deo našeg nasleđa.

– Planirate li dalji razvoj linije Seamaster, osim, naravno, modela Aqua Terra?
Linija Seamaster je vrlo važan deo naše kolekcije. Pokrenuta je 1948. i ima zaista sjajnu reputaciju. Uz model Seamaster 300 i Aqua Terra koji ste spomenuli, satovi Seamaster Planet Ocean su zaista neverovatno popularni. Naravno da ćemo nastaviti s razvijanjem novih modela iz linije Planet Ocean. Da, moram još da istaknem kako je Seamaster najtraženiji sat po imenu na internetu u čitavom svetu.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 15, godina VII, leto 2014.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -