05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiZlato za NOMOS

Zlato za NOMOS

- Oglas -
Nemački časovničarski brend NOMOS Glashütte na dodeli prestižnih nagrada za dizajn German Design Awards, održanoj u Berlinu u novembru, osvojio je zlatnu medalju u kategoriji luksuza za model Autobahn neomatik 41 date.
 
Brojčanik je inspirisan instrument tablom klasičnih automobila na šta ukazuju udubljeno središte brojčanika i male sekunde, luminiscentni luk koji uokviruje logo brenda te disk s tri datuma (jučerašnji, današnji, sutrašnji) na samoj ivici. 
 
Sat pokreće manufakturni automatski kalibar DUW 6101 s 27 rubina, 42-časovnom rezervom snage i fukcijama sati, minuta, malih stop-sekundi i datuma. Kućište prečnika 41 mm izrađeno je od čelika, s obe strane je prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 100 m. 
 
Sat ima platneni kaiš u verzijama s belim brojčanikom s belim detaljima, belim brojčanikom s tamnoplavim detaljima i tamnoplavim brojčanikom.

Autor: Ivan Krstin

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -