21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiZenithov transatlantski poduhvat

Zenithov transatlantski poduhvat

- Oglas -

Yann Guichard prihvatio se veoma ozbiljnog izazova. Ploviće duž čuvene Route du Rhum transatlantske regate i to samostalno. Kao prevozno sredstvo poslužiće mu Spindrift 2, veliki i brzi trimaran, inače napravljen za posadu od 14 ljudi. Kompanija Zenith pružiće podršku ovom poduhvatu, tako da Trimaran Spindrift 2 nosi Zenith boje.

Sa 40 metara dužine, Spindrift 2 zaista je veliko plovilo. Ujedno i najveće na ovogodišnjoj Route du Rhum regati. Posebne izmene bile su neophodne, kako bi plovilom mogao upravljati samo jedan čovek. Tako je recimo na palubu postavljen bicikl, zahvaljujući kojem Yann Guichard čekrcima može da upravlja i pomoću nogu. Neophodna je bila i ugradnja autopilot sistema.

Tajming je ključan u jahting trkama. U jedrenju najkraći put retko kada je i najbrži. Yann to zna veoma dobro, kao i činjenicu da će vremenski uslovi biti jedan od ključnih faktora. Zato je veoma važno u pravo vreme doneti prave odluke. Pouzdan i precizan sat biće mu preko potreban, tako da se kompanija Zenith u ovakvoj prilici javlja kao potpuno logičan izbor partnera. Start Route du Rhum regate je zakazan za 2. novembar, u 14 časova. Početna tačka je obala Saint-Malo u severno-zapadnoj Francuskoj.

2 Spindrift Zenith

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -