29 / 09 / 23
- OGLAS -
NovostiZenith nije izneverio očekivanja – Watches&Wonders je video atraktivne premijere

Zenith nije izneverio očekivanja – Watches&Wonders je video atraktivne premijere

- Oglas -

Pod kupolama sajma u Ženevi Zenith je pokazao kreativnost i svestranost aktuelne ponude. Renomirani švajcarski brend predstavio je niz novih modela, a mi ćemo ih podrobnije upoznati…

Zenith Defy Revival Shadow

Ljubitelji Zenith satova svakako nisu razočarani. Kao prvi novitet u nizu tu je Defy Revival Shadow koji će zaseniti brojne rivale. Estetski, Zenith ostaje veran silueti iz 1969, ali u izrazito modernoj verziji. Defy Revival Shadow je moderna kreacija u vintidž maniru, sat koji spaja nasleđe, savremenu pojavu i materijale.

Zenith DEFY Shadow
U tamnom izdanju nova Shadow referenca spaja nostalgičan dizajn, savremene materijale i tehnologiju

U prvom planu je nostalgičan oblik kućišta dimenzija 37×13,6 milimetara, naglašen prepoznatljivim mat titanijumom tamne nijanse. Iako nije prvenstveno namenjen za podvodne izazove, titanijumski Zenith ispunjava skalu vodootpornosti od čak 300 metara.
Brojčanik je crn, što stvara harmoniju s ostalim elementima. Ergonomski, satni indeksi omogućuju preglednost dok je prikaz datuma između položaja 4 i 5. Narukvica je oblikovana u Ladder maniru dok je za rad poverenje ukazano kalibru Elite 670. U pitanju je automatski mehanizam koji radi na frekvenciji od 28.800 vibracija po času, uz rezervu snage od 50 sati.
Novi Zenith Defy Revival Shadow biće deo stalne Zenithove ponude po ceni od 7.700 švajcarskih franaka.

Zenith Pilot Automatic

Vrhunsku svestranost Zenith je u Ženevi potvrdio i promocijom novih Pilot modela. Prvi koji ćemo skenirati ima oznaku Pilot Automatic.

Zenith Pilot Automatic
Novi Pilot Automatic prezentuje neprolaznu eleganciju avijatičarskog stila i impresivno očitavanje vremena

Predstavljen u čeliku ili crnoj keramici, on dolazi u veličini od 40 milimetara. Novi Zenith ima novi dizajn kućišta s ravnim bezelom na njegovom zaobljenom vrhu. Nadahnut valovitim trupom letelica, prepoznatljivi vodoravni uzorci brojčanika daju osećaj dubine. Arapski brojevi i kazaljke u obliku mača ispunjeni su belim sjajem. Na kraju, cifer je ukrašen natpisom „pilot“. Sat pokreće Zenith El Primero 3620 automatski kalibar koji kuca na 5Hz i ima 60 sati autonomije kada je potpuno navijen. Zenith Pilot automatic isporučuje se u kombinaciji s dva izmenjiva kaiša: crni i kaki Cordura je za keramičku verziju, a crni Cordura i smeđi kaiš od teleće kože za verziju od čelika. Čelična verzija prodaje se za 7.500 CHF, keramička za 9.500 CHF.

Zenith Pilot Big Date Flyback Chronograph

Verzija Big Date Flyback Zenithovog hronografa koristi iste dizajnerske elemente. Dolazi u kućištu od 42,5 mm. I dok keramička verzija zadržava monohromatsku temu, čelična dolazi s atraktivnim rešenjem desnog podbrojčanika koji je uokviren paletom duginih boja. Kao dodatak, kazaljka hronografa prikazana je jarkonarandžastom bojom. U unutrašnjosti sata je automatski kalibar El Primero 3600 koji isporučuje rezervu snage od 60 časova.

Zenith Pilot Big Date Flyback
Autentične detalje jarkih boja sigurno prepoznaju ljubitelji Zenithovih časovnika

Zenithovi noviteti opremljeni su s dva izmenjiva kaiša: crni ili kaki Cordura namenjen je za keramičku verziju, crna Cordura i smeđa teleća koža kompletiraju čeličnu verziju. Cena je11.400 CHF za verziju od čelika i 13.400 CHF za keramički model.

Zenith Defy Skyline Black Ceramic & Defy Skyline Skeleton Black Ceramic

Za kraj ženevskih premijera Zenith je pripremio dva sata linije Defy Skyline dostupna u crnom ruhu. Izrađeni od keramike, časovnici moćne pojave i još moćnijih specifikacija dolaze u kućištima prečnika 41mm.

Zenith DEFY Skyline
Nova referenca modela Defy Skyline nastupa u kućištu od crne keramike

Defy Skyline Black Ceramic ističe se tamnom pojavom i crnim brojčanikom s prepoznatljivim uzorkom. U pomenuti vizuelni identitet savršeno je uklopljena i crna keramička narukvica, a kao opcija na raspolaganju je i gumeni kaiš. Za rad je zadužen poznati kalibar El Primero 3620.
Verzija Skeleton očekivano donosi jednu ali vrednu promenu – transparentni ciferblat koji ističe lepotu konstrukcije. I dok je cena klasičnog izdanja 14.900 švajcarskih franaka, za Skeleton je neophodno izdvojiti 16.900 CHF.

Zeniht DEFY Skyline Skeleton
Verzija Skeleton pleni transparentnim ciferblatom

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -