22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiZenith i Rolling Stonesi

Zenith i Rolling Stonesi

- Oglas -

Zenith je izdao novi sat El Primero Skeleton posvećen Rolling Stonesima, koje ova manufaktura prati još od 2014. godine.

Sat je izrađen od crne keramike, ima kućište prečnika 45 mm  i skeletonizovani brojčanik koji omogućava uvid u rad mehanizma El Primero. Na crnom skeletonizovanom brojčaniku nalaze se luminiscentne oznake za časove, napravljene od platine i nikla. Crvena boja centralne kazaljke za sekunde sa zvezdom na jednom kraju poklapa se s bojom datuma, koji stoji na poziciji broja šest. Oblik kazaljki koje pokazuju časove i minute podseća na vrat električne gitare Fender Telecaster 1950s.

Na podbrojčaniku za sekunde nalazi se legendarni logo Rolling Stonesa „Jezik i usne“ koji je inspirisan ustima njihovog pevača Mika Džegera i vrti se poput gramofonske ploče.

Sat je vodootporan na dubinama do 100 metara i ima kalibar El Primero 400B, a izrađen je u ograničenoj seriji od 250 primeraka.

image 3

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -