12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiZenith El Primero Stratos Flyback Rainbow

Zenith El Primero Stratos Flyback Rainbow

- Oglas -

Kompanija Zenith nedavno je predstavila re-ediciju legendarnog El Primero Rainbow modela iz 1997. godine. Prvobitni Rainbow model bio je napravljen po posebnim specifikacijama francuskih vazdušnih snaga. Od njega se zahtevalo da izdrži ubrzanja od 9 do 11 G, široke varijacije u pritisku i temperaturi, kao i da pruži odličnu čitljivost. Tadašnji model postao je instant hit i dan danas je veoma cenjen od strane poštovaoca ovog proizvođača.

Moderni El Primero Rainbow predstavlja odličnu reinterpretaciju 17 godina starog modela. U njemu kuca čuveni El Primero 405 B hronograf mehanizam sa stupčastim točkom i rezervom snage od 50 časova. Visoka radna frekvencija od 36,000 otkucaja po času pruža mogućnost merenja desetog dela sekunde. Flajbek funkcija mehanizma omogućava startovanje, stopiranje i resetovanje hronografa pritiskom samo na jedan taster.

Kućište ovog modela, sa rotirajućom koronom, ima prečnik od 45mm. Safirno staklo je blago zaobljeno. Satni markeri i kazaljke presvučeni su SuperLuminova premazom, što omogućava odličnu čitljivost u mraku. Prepoznatljiva kombinacija zelene, bele, žute i plave boje, zadržana je na podbrojčaniku koji prikazuje merene minute.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -