12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiZenith Defy Skyline Tourbillon - postavljanje visokih ciljeva

Zenith Defy Skyline Tourbillon – postavljanje visokih ciljeva

- Oglas -

Porodica Defy Skyline satova, koju su ljubitelji sportskih satova odlično prihvatili, dobila je zanimljivo i po nama iznenađujuće pojačanje. U pitanju su modeli opremljeni turbijonom, cenjenom komplikacijom koja dokazuje da Zenith ima velike ambicije i u klasi sportske linije časovnika.

Od trenutka kada se prvi put pojavila 2022. kolekcija Zenith Defy Skyline ponudila je razne veličine kućišta, različite konfiguracije i boje…Najnovije izdanje brenda za 2024. nosi ime Defy Skyline Tourbillon, što je jasan znak da je Zenith smelo zakoračio na haute l’horlogerie teritoriju, a to znači samo jedno: u švajcarskom ateljeu pružili su maksimum na svim poljima.

Zenith Defy Skyline Tourbillon ceramic
Zenith je potvrdio da se nekada u teoriji nespojivi elementi mogu spojiti u veoma skladnu celinu

Novi Zenith dostupan u nerđajućem čeliku ili keramici

 Oba Defy Skyline Tourbillon modela imaju savršeno odmerene, sve češće uniseks proporcije, jer kućište je univerzalnog prečnika od 41 milimetra. Oktagonalno kućište oštrih ivica i moderne pojave već smo upoznali, ali svaki put imamo potrebu da pohvalimo dizajnere koji su odradili zaista sjajan posao. Već samom premijerom Zenith je ponudio dva poprilično drugačija izdanja.

Referenca 03.9300.3630/51.I001 spaja konstrukciju od standardnog nerđajućeg čelika i plavi brojčanik, dok oznaku 49.9300.3630/21.I001 odlikuje crna keramika koju prati odgovarajući crni brojčanik s detaljima od ružičastog zlata. Oba modela su vodootporna do 100 metara i imaju identične opcije narukvica i kaiševa. Ali o tome ćemo nešto kasnije…

Zenith Defy Skyline Tourbillon na ruci
Defy Skyline dobio je dodatak – komplikaciju turbijona koja će značajno uvećati faktor ekskluziviteta. Datum je izostavljen

Novitet ističe vizuelno najatraktivniju komplikaciju – turbijon

Nezaobilazni motiv zvezdanog neba na brojčaniku počinje od turbijona pozicioniranog na mestu za 6 časova. Takozvani kavez tourbijona stvoren je od  56 zasebnih komponenti, što je podatak koji izaziva divljenje. Prikaz datuma je (srećom) izostavljen pa ništa ne stoji na putu svedenoj celini ciferblata. Čelična verzija nastupa s indeksima i kazaljkama obloženim rodijumom, dok nešto karakternija verzija od keramike ima luksuznije indekse i kazaljke obložene ružičastim zlatom. Kontrast je tim rešenjem postao evidentan, pa je Zenith po ko zna koji put potvrdio da je majstor forme i funkcije.

To potvrđuje i luminacija. Uprkos eleganciji, Zenith je za noćnu smenu pripremio asistenciju Super-LumiNova C1 tehnologije, koja omogućuje suvereno očitavanje u tami.

Zenith Defy Skyline Tourbillon black
Karakterističan motiv na ciferu kompletira kavez turbijona na poziciji 6 časova. Model od crne keramike koštaće 70.400 evra

El Primero 3630, ime vrhunske preciznosti

Kao kod svih modela kuće Zenith, mehanizam i ovde ima počasno mesto u promociji. Ovom prilikom reč je o visokopreciznom mehanizmu frekvencije od čak 5 Hz odnosno 36 000 vps. Performantni El Primero 3630 automatski mehanizam poseduje rezervu snage od 60 sati. Rotor u obliku zvezde otkriva mostove ukrašene ženevskim prugama raspoređenim u uzorku sunčevih zraka, ​​a to jasno referiše na dekor brojčanika. Konstrukcija je vidljiva na pozadini, što je prizor koji ne bi trebalo propustiti…

Defy Skyline Tourbillon dolazi na modernoj narukvici od nerđajućeg čelika ili crne keramike. Ljubiteljima sportske elegancije i ležernijeg stila Zenith je pripremio i alternativu – kaiš od plave ili crne gume s preklopnom kopčom. Zahvaljujući mehanizmu za brzu promenu (na poleđini kućišta) narukvice i kaiševi mogu se menjati u kućnoj radinosti, bez profesionalnog alata. Zgodno, zar ne?

Zenith Defy Skyline Tourbillon kais
Oba modela kuće Zenith nude opcije narukvica ili ležernijih, sportski orijentisanih gumenih kaiševa zanimljive teksture

Sreću, nažalost, visoka kvari cena koja će učiniti da noviteti kuće Zenith ne budu dostupni većem broju entuzijasta. Zenith Defy Skyline Tourbillon u čeliku prodaje se za čak 59.600 evra. Poređenja radi, standardni Defy Skyline (koji pokreće mehanizam 3620) košta značajno manje, 8.600 evra, pa nema sumnje da će u prestižnijem Tourbillon izdanju novi Zenith animirati potpuno drugačiju publiku. Crni model od keramike je prema očekivanjima još skuplji, koštaće 70.400 evra.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama Zenith satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

Osnovni podaci
Brend Zenith
Model Defy Skyline Tourbillon
Reference 03.9300.3630/51.I001 (nerđajući čelik);
49.9300.3630/21.I001 (keramika)
Dimenzija kućišta prečnik 41 mm
Materijal kućišta nerđajući čelik;
keramika
Narukvica/kaiš nerđajući čelik, guma;
keramika, guma
Vodootpornost 100 m
Mehanizam El Primero 3630
Frekvencija rada 36.000 vps/5Hz
Rezerva snage 60 časova
Cena 59.600 evra;
70.400 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -