21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiZenith Defy Revival Shadow Titanium – titanijum pravi razliku

Zenith Defy Revival Shadow Titanium – titanijum pravi razliku

- Oglas -

Nakon niza čeličnih izdanja, koje ste mogli da upoznate i na portalu Satovi i nakit, klasični Defy je obukao nov, za mnoge iznenađujući dres. U pitanju je lagano tamnosivo titanijumsko ruho koje prati matirani crni ciferblat, pa novi Zenith ljubitelje satova animira specifičnim šarmom.

Kao što se i očekivalo, ženevske premijere brenda Zenith privukle su veliku pažnju časovničarske zajednice. Ipak, pomalo iznenađujuće, najviše pogleda je usmereno na Defy Revival Shadow Titanium, sat koji spaja nostalgičan dizajn s kraja šezdesetih i tehnologiju 21. veka.

Zenith DEFY Revival Shadow
Matirano titanijumsko kućište zadržalo je prepoznatljiv stil i vintidž dimenzije

Dizajnerski, tamniji titanijumski stil nije novost za Zenith jer je pre nekoliko sezona kolekcionare na slatke muke bacio Chronomaster Revival Shadow. Nakon uspeha retro hronografa Zenith je u prvi plan postavio sat koji preuzima sličan vizuelni identitet. Ime mu je Defy Revival Shadow Titanium i biće dostupan u sklopu standardne ponude, po ceni od 7.700 švajcarskih franaka.

Sklad nesklada – harmonija vintidž stila i titanijuma

Zenith je spojio po mnogima nespojivo – retro kućište prečnika 37 milimetara i titanijum karakterističnog izgleda. Uprkos iznenađujućoj kombinaciji ispostavilo se da smelost dizajnera neće naići na zatvorena vrata, jer je novi Defy Revival Shadow Titanium bio jedan od najtraženijih modela na događaju Watches & Wonders.

Zenith DEFY Revival Shadow prednji kadar
Crni brojčanik kompletira koncept Shadow modela, trend koji je započeo Chronomaster Revival Shadow

Iako smo nedavno upoznali srodni A3690, novi Shadow Titanium ostavlja potpuno drugačiji utisak na posmatrače. Oktagonalna silueta kućišta sa čak 14 stranica bezela u kombinaciji s mat titanijumom stvara unikatnu celinu, nešto što se definitivno ne viđa često. Spoj retro dizajna i savremenog materijala po nama je pogodak u centar mete!

Matirano kućište prati i matirani brojčanik

Ime Shadow (senka) kompletira i boja preglednog ciferblata. Crna površina brojčanika je takođe matirana, što stvara diskretnu ali veoma efektnu celinu. Stil je poput prethodnih izdanja apsolutno sveden, pa osim prepoznatljive zvezdice i imena kompanije na brojčaniku je još samo ime kolekcije i prikaz datuma. Zenith ne menja tim koji dobija, pa su satni indeksi preneti i na titanijumski novitet. Iako je teško zamisliti scenario koji uključuje Shadow Titanium i profesionalno ronjenje, novi Zenith omogućuje rasterećenu podvodnu upotrebu jer je kataloški deklarisan za dubine do čak 300 metara! To je specifikacija koju nemaju ni mnogi profesionali dajveri…

Zenith DEFY Revival Shadow ambijentalna
Iako ostavlja najekskluzivniji utisak, novi Defy deo je standardne ponude brenda Zenith

Stilski dosledan, novi Zeniht je i za izradu čuvene Gay Frères narukvice u obliku merdevina koristio lagani i izdržljivi titanijum. Kopča je, prema očekivanju, ukrašena imenom kompanije. Ispod površine se nalazi stari znanac – Zenithov Elite 670, automatik koji radi na klasičnih 28.800 vibracija po satu i računa na 50 časova autonomije.

Zenith DEFY Revival Shadow kalibar
Elite 670 automatik isporučuje rezervu snage od 50 časova

Uz intrigantnu mešavinu vintidž i modernih elemenata novi Zenith Defy Revival Shadow najveći je stilski iskorak za liniju Defy Revival, bar do sada. Zato mu opraštamo i nešto višu cenu. Kao što smo naveli, novitet ugledne švajcarske kompanije koštaće 7.700 CHF što je više od srodnih čeličnih modela. Ipak to je ulaganje u posebnost, jer je u titanijumskom izdanju Defy dostigao svoj maksimalni potencijal!

Zenith Geneve
Spoj retro kućišta i titanijuma je nešto što se mora neposredno doživeti! Mi smo tu priliku imali nedavno u Ženevi; Foto:Satoviinakit.rs

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama Zenith satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Zenith
Model: Defy Revival Shadow Titanium
Referenca: 97.A3642.670/21.M3642
Dimenzije: prečnik 37 mm, visina kućišta 13,6 mm
Materijal kućišta: titanijum
Narukvica/kaiš: titanijum
Vodootpornost: 300 metara
Mehanizam: Elite 670 automatski
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 50 časova
Cena: 7.700 CHF

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -