23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiZenith Defy Revival A3690 – treći model istorijskog reizdanja

Zenith Defy Revival A3690 – treći model istorijskog reizdanja

- Oglas -

Nakon prošlogodišnjeg povratka nostalgičnog modela s kraja šezdesetih i njegove nedavne tamnocrvene verzije Zenith je na scenu postavio još jedan Defy Revival sat izraženog retro stila. Upoznajte merač vremena koji je izbegao zaborav, časovnik koji briše granice vremena.

Prvi put lansiran 1970. godine, ubrzo nakon predstavljanja kolekcije ručnih Defy satova s robustnim kućištem i specifičnim dizajnom brojčanika, Zenith A3690 bio je među pionirima časovnika upečatljivih boja. Tim odvažnim potezom Zenith je bio među prvim markama koje su ponudile brojčanike u boji sa izraženim suptilnim toniranjem. Da je originalni dizajn ostavio neizbrisiv trag, potvrdila je i verzija sa smeđim ciferblatom koju smo svojevremeno detaljno predstavili.

ZENITH DEFY REVIVAL ambijentalna skice
Karakterističan oblik kućišta vraća nas decenijama u prošlost

Kako bi savremenu generaciju upoznao s korenima, Zenith je nedavno na scenu vratio tandem satova jedinstvenog karaktera. Prvi je debitovao model s tamnocrvenim ciferom, a najnoviji u nizu, A3690, dobiće najveću pažnju. U pitanju je nešto ekskluzivnija boutique verzija prepoznatljive lepote, s tropskoplavim brojčanikom.

ZENITH DEFY REVIVAL ambijentalna prednji kadar
Legendarna Ladder narukvica oblikovana je po uzoru na stepenice

Defy Revival A3690 vraća egzotičan dizajn i kolorit

Savremena verzija Defy Revival stvorena je zahvaljujući originalnim skicama koje su omogućile savršenu dizajnersku reprodukciju. Reprodukovan zadivljujuće precizno, Defy Revival A3690 ima sve detalje i jedinstvene elemente dizajna koji su originalni model učinili tako izvanrednim. To uključuje fasetirano osmougaono kućište (37 mm) upareno s okvirom od četrnaest strana.

ZENITH DEFY REVIVAL ambijentalna
Tropskoplavi brojčanik nosi snažan retro stil. Kazaljke su obloženo rodijumom i i presvučene SuperLuminovom SLN C1

U centru pažnje je tropskoplavi brojčanik s istaknutim vignette efektom koji tamni prema rubovima. Neobično aplicirani četvrtasti markeri s vodoravnim dekorom i legendarna 18mm Gay Frères čelična narukvica, sada ažurirana modernijom i ergonomičnijom sklopivom kopčom, samo su dodatni detalji koji mu daju kultni status. Zapravo, jedina kozmetička razlika jeste safirno staklo, transparentna zadnja strana kućišta i vrsta luminiscentnog pigmenta za očitavanje u noćnim uslovima.

ZENITH DEFY REVIVAL ambijentalna pozadina
Transparentno kućište otkriva ples automatskog mehanizma. Karakteristični dekor Zenithove zvezde je obavezan detalj

Zenithov Elite 670 nudi rezervu snage od 50 časova

Druga razlika nalazi se u unutrašnjosti čeličnog kućišta. Umesto izvorne čvrste poleđine ukrašene četvorokrakom zvezdom, kućište novog Defy Revival A3690 ima poleđinu koja prikazuje automatski mehanizam, maestralno sastavljen od 144 elementa. Dekoracija se svodi na proverene detalje, poput uzorka Côtes de Genève i rotora u tipičnom Zenith stilu. U pitanju je Elite 670 koji radi na frekvenciji od 4 Hz (28.800 vibracija po času) i osigurava minimalnu autonomiju od 50 sati.

ZENITH DEFY REVIVAL ambijentalna bordo
Ljubitelji tamnijih nijansi na raspolaganju imaju verziju A3691

Novitet kompanije Zenith moguće je nabaviti u zvaničnim buticima švajcarske kompanije, a košta 6.900 CHF.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama Zenith satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Zenith
Model: Defy Revival A3690 Boutique Edition
Referenca: 03.A3642.670/3690.M3642
Dimenzije: prečnik 37 mm, visina kućišta 13,6 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik
Vodootpornost: 300 metara
Mehanizam: Elite 670 automatski
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 50 časova
Cena: 6.800 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -