12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiZenith Defy Extreme E Copper X Prix – ekstremne mere

Zenith Defy Extreme E Copper X Prix – ekstremne mere

- Oglas -

Lansiran prošle godine, Zenith Defy Extreme je za kratko vreme postao najhrabriji i najsnažniji sat kompanije Zenith. Uspeh ne predstavlja misteriju budući da je Zenith ponudio moćan i dinamičan izgled ali i mehanizam koji s neverovatnom preciznošću beleži deonice vremena. Kada na to dodamo odelo od karbona i titanijuma, jasno je da Zenith ima novi prodajni hit u kojem će uživati svega 20 vlasnika.

U trkačkom duhu

U sve popularnijem Extreme E takmičenju električna SUV vozila nadmeću se na najudaljenijim meridijanima sveta, u direktnoj borbi s nemilosrdnom prirodom. Kako bi uveličao najperspektivnije nadmetanje na četiri točka, Zenith tradicionalno kreira satove koji pojavom i performansama odgovaraju na temu brzine, izdržljivosti i održivosti. Kao službeni merač vremena i osnivački partner, Zenith je do sada imao nekoliko posebnih izdanja. Nedavno smo detaljnije predstavili Extreme E „Island X Prix“ Special Edition, a sada je pred vama najnovija edicija – Zenith Defy Extreme E Copper X Prix.

Stil nadahnut pustinjom Atakama

Za najaktuelniju trku prvenstva Extreme E 2022 timovi idu daleko od utabanih staza, u Južnu Ameriku. Kao jedno od vodećih svetskih područja s rudnicima bakra, pustinja Atakama u Čileu pozornica je nadmetanja ali i inspiracija za stvaranja časovnika jedinstvene lepote.

Zenith Defy Extreme E Copper X
Kombinacijom karbona i titanijuma Zenith je postigao dinamičan, sportski stil

Klasični inovativni materijali kolekcije sada su usklađeni sa zemljanim tonovima koji podsećaju na rudnike bakra u regiji i mestu Antofagasta, ali i na reciklirane elemente iz prvenstva. Tako najnovije izdanje održivost i ekologiju stavlja u centar pažnje. Novi Zenith Defy Extreme spojen je na gumeni kaiš prožet materijalima od prerađenih Continental CrossContact pneumatika korišćenih tokom sezone. Crni gumeni središnji element okružen je smeđim umetkom s efektom izdržljive Cordure. Zenith se isporučuje s dva dodatna kaiša od crne gume i crnog Velcro materijala, koji se po želji mogu jednostavno menjati zahvaljujući intuitivnom mehanizmu.

Zenith nastupa u bojama jeseni

Novi Zenith većinu elemenata deli s klasičnom verzijom Defy Extreme. Defy Extreme E Copper X Prix prevashodno unosi promene na terenu materijala i boja, dok je prečnik i dalje izrazito veliki i meri 45 milimetara. Sportska verzija, uključujući krunicu i pušere hronografa, od laganih je ali izdržljivih karbonskih vlakana. Štitnici kao i dvanaestostrani okvir bezela izrađeni su od kontrastnog mikrobrušenog titanijuma. Ujedno to su materijali koju su primenu našli u svetu automobila, čime se dodatno naglašava povezanost sa svetom trka.

Zenith Defy Extreme E Copper X Prix prednji kadar
Kolekcionarski Defy Extreme E Copper X Prix biće dostupan u dvadeset primeraka po ceni od 26.500 evra

Brojčanik je delimično transparentan, budući da otkriva mehanizam kroz zatamnjeni sloj safirnog stakla. Vizuelno, ciferblat prezentuje detalje u tonovima bakra koji asociraju na nemilosrdni, stenoviti teren i rudnike bakra u čileanskoj pustinji. Ergonomski, brojčanik se sastoji od središnjih sati/minuta, male sekundare na 9 sati, podbrojčanika za 60 sekundi i 30 minuta te središnje sekundare koja meri stotinku sekunde.

Zenith Defy Extreme E Copper X Prix poledjina
Visokofrekventni El Primero mehanizam vidljiv je kroz poklopac od safirnog stakla

Na visini zadatka – El Primero 9004

Ispod haube Defy Extreme E Copper X Prix sata vredno radi automatski hronometarski kalibar El Primero 9004. Glavna specifičnost je prepoznatljivi visokofrekventni koncept rada, koji je proslavio El Primero. U pitanju je kalibar koji raspolaže s dva regulatora. Jedan kuca na frekvenciji od 5 Hz i zadužen je za osnovno vreme dok se drugi aktivira zajedno s hronografom i kuca na čak 50 Hz ili 360.000 vibracija po satu, čime omogućuje merenje 1/100 hrono sekunde. Mehanizam složene arhitekture očekivano je vidljiv kroz zadnju stranu safirnog stakla, ukrašenu logotipom Copper X Prix trke. Time je švajcarski brend omogućio i vizuelni plezir te kompletirao apsolutni ugođaj za čula.

Ekskluzivna Zenith Defy Extreme E Copper X Prix butik edicija će se proizvoditi u kolekcionarskoj seriji od 20 primeraka koju prati cena od 26.500 evra.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Zenith satova posetite website kompanije Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji – www.maestro.rs

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Zenith
Model: Defy Extreme E Copper X Prix
Referenca: 10.9100.9004-5/27.I307
Dimenzija: prečnik 45 mm
Materijal kućišta: karbon i titanijum
Narukvica/kaiš: Velcro reciklirana guma
Vodootpornost: 200 m
Mehanizam: El Primero 9004 automatski
Frekvencija rada: 36.000 vps
Rezerva snage: 50 časova
Ograničeno izdanje: 20 primeraka
Cena: 26.500 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -