22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiZenith Chronomaster Sport Pink – sat s jedinstvenom misijom

Zenith Chronomaster Sport Pink – sat s jedinstvenom misijom

- Oglas -

Dok je novembar širom sveta poznat kao Movember, tj. mesec kada muškarci simbolično puštaju brkove da bi podigli svest o muškim zdravstvenim problemima, oktobar je tradicionalno u znaku borbe protiv raka dojke. Toj kampanji je doprinos dala i kompanija Zenith promocijom limitiranog Chronomaster Sport izdanja u nesvakidašnjoj ružičastoj boji.

Zenith nastavlja tamo gde je stao prošle godine kada je predstavio efektni Chronomaster Original Pink. Švajcarski brend dokazuje svoju predanost borbi protiv raka dojke koristeći šarm najpopularnijeg sportskog modela Chronomaster Sport. Time je Zenith ponovo skrenuo pažnju na značaj preventivnih pregleda ali i uticaja koji svet satova ima i van okvira horologije…

Sam Chronomaster Sport pripada verovatno najpopularnijoj kolekciji brenda Zenith. Kao sat koji spaja nasleđe i savremene standarde izrade, ovaj sportski hronograf se tradicionalno nudi u raznim bojama, obično s tri podbrojčanika različitih boja, poput nedavno predstavljenog izdanja Chronomaster Original. Ipak, da bi naglasio neophodnost zdravstvenih pregleda, Zenith baš kao i prošle sezone nastupa u autentičnoj svetloružičastoj nijansi. U pitanju je živopisna verzija Zenithovog klasika koja će biti dostupna u svega 500 primeraka.

Zenith Pink prednji kadar
Dostupan u 500 primeraka novi Chronomaster Sport Pink podiže svest o značaju preventivnih zdravstvenih pregleda dojki

Zlatni Chronomaster Sport kao inspiracija

Osnove su dobro poznate i identične standardnoj Chronomaster Sport verziji koja od 2021. beleži veliki tržišni uspeh. Robustno čelično kućište prečnika 41 milimetar između lugova ima iznenađujuće udobno rastojanje od 47 mm, što je veoma bitan podatak za dame. Ipak, visina je izražena i iznosi 13,6 milimetara. Pušeri su klasično oblikovani a odozgo je kupolasto safirno staklo.

Važna posebnost ovog Chronomaster Sport Pink izdanja odnosi se na okvir. Umesto kontrastnog keramičkog bezela Zenithov novitet ima koronu od poliranog čelika s ugraviranom lestvicom od desetinke sekunde ispunjenom crnom bojom. Ovo je premijera kada je reč o čeličnim izdanjima, jer su do sada samo elitni zlatni modeli bili opremljeni usklađenom koronom.

Zenith Pink brojcanik
Poznati stil cifera simbolično je naglašen ružičastom bojom. Podbrojčanici su prikazani istom nijansom ali u azurage maniru

Ružičasta, simbol borbe

Druga, poprilično očita razlika je, naravno, vezana za ružičastu boju brojčanika. Kao što zvanične fotografije jasno ilustruju, pomoćni brojčanici nisu u kontrastnim bojama već je stvorena jedinstvena pink celina. Baza brojčanika je brušena s efektom sunčevih zraka, dok su pomoćni brojčanici podignuti azurage uzorkom. Kazaljke i aplicirani satni markeri su fasetirani i delimično ispunjeni SLN-om i crnim lakom. Pozicija datuma je asimetrična, na položaju 4 i 30. Pozadina kućišta je, prema modernim standardima, prozirna. Safirno staklo otkriva in-house mehanizam zadivljujuće lepote – El Primero 3600 dimenzija 30×6,6 mm. Performantni automatik radi na 36.000 vibracija po satu, uz komotnu rezervu snage od 60 časova. Novi Zenith je povezan na trodelnu narukvicu od nerđajućeg čelika s preklopnom kopčom.

Zenith Pink mehanizam
Novi Zenith je povezan na trodelnu narukvicu od čelika. Za rad je zadužen poznati in-house automatik El Primero 3600

I dok zdravlje nema cenu, po mnogo čemu specifični Zenith Chronomaster Sport Pink dostupan je za 12.300 evra. U švajcarskoj kompaniji navode da je 20 procenata od prodaje Chronomaster Sport Pink izdanja namenjeno organizaciji Susan G. Komen koja na svetskom nivou predvodi borbu protiv raka dojke.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama Zenith satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

Osnovni podaci
Brend Zenith
Model Chronomaster Sport Pink
Referenca 03.3109.3600/18.M3100
Dimenzija kućišta prečnik 41mm, visina 13,6 mm
Materijal kućišta nerđajući čelik
Narukvica/kaiš nerđajući čelik
Vodootpornost 100 metara
Mehanizam El Primer 3600 automatski
Frekvencija rada 36.000 vps
Rezerva snage 60 časova
Cena 12.300 evra

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -