21 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiZenith Chronomaster Sport Aaron Rodgers – obojeni program

Zenith Chronomaster Sport Aaron Rodgers – obojeni program

- Oglas -

Novi Chronomaster Sport sportsku eleganciju naglašava zelenim tonovima koji predstavljaju omaž karijeri Arona Rodžersa, čuvenog kvoterbeka i ambasadora brenda Zenith. Ipak, za novi hronograf Zenith je pripremio i jednu premijeru…

Iako kod nas ne beleži preveliku popularnost, američki fudbal je spektakl čija se atraktivnost ne može poreći. Kao jedan od najpoznatijih igrača NFL lige i četvorostruki MVP Aron Rodžers pripada maloj, odabranoj grupi superzvezda, što nije promaklo ni Zenithu, čiji je ambasador od 2021. godine. Ulaznica u svet časovničarstva i saradnja s kompanijom Zenith otvorila je nove perspektive, pa je iz partnerstva nedavno proizašao sat specifične pojave i očekivanih boja.

Za fanove to nije iznenađenje! Zenith Chronomaster Sport Aaeron Rodgers edicija prirodno ističe zelene tonove – osim što je to boja travnate podloge na kojoj Rodžers gotovo dve decenije dominira, nju je nosio u  timu Green Bay Packers, a zelenu opremu je zadužio i u aktuelnom klubu – New York Jetsima.

Zenith Green brojcanik
Lakirani zeleni brojčanik i keramička korona iste nijanse omaž su karijeri čuvenog kvoterbeka

Zenith prvi put koristi arapske brojeve

Chronomaster Sport u borbu s rivalima u klasi hronografa ulazi s mnogo optimizma. Novi Zenith nije se odmakao od koncepcije koja mu je donela uspeh. Novitet koristi poznato kućište od čelika prečnik 41 i visine 13,6 milimetara. Poput Rolex Submariner „Hulka“ Zenith sada promoviše zeleni keramički okvir s ugraviranom skalom 1/10 sekunde. Brojčanik je, takođe, predstavljen intenzivnom zelenom bojom koja u časovničarstvu dominira već nekoliko sezona…Za razliku od izdanja Chronomaster Blue u čeliku, ovde su oznake sati aplicirane i predstavljene arapskim brojevima, što je evidentno vidna promena. Ujedno to je premijera za kolekciju Chronomaster Sport koja je do sada po pravilu imala klasične satne indekse. Ostatak je poznat i očekivan, ali zahvaljujući svežoj kombinaciji boja ostavlja potpuno nov utisak. Bar je to naš utisak…

Zenith Green ambijentalna 1
Dostupan u kolekcionarskoj seriji, novi Chronomaster Sport Aaron Rodgers košta 12.900 švajcaraca

Za tri preklapajuća podbrojčanika odabrane su antracit, svetlosive i srebrne nijanse. Kao iskorak od dominantno zelene teme tu je središnja kazaljka za sekunde hronografa koja ima žuti vrh i prepoznatljivu Zenith zvezdu. Švajcarski brend je zadržao i asimetrični položaj datuma na poziciji 4 i 30.

Aaron Rodgers edicija biće dostupna u 250 primeraka

Ediciju Aaron Rodgers pokreće poznati El Primero 3600, visokofrekventni mehanizam koji novitetu omogućuje merenje desetinke sekunde, rad na 5 Hz i konačno 60 sati rezerve snage. Mehanizam je vidljiv kroz zadnju stranu kućišta od safirnog stakla koja ima logotip Rodžersovih inicijala. Prema očekivanjima mehanizam je pedantno izrađen, a naš favorit predstavlja rotor s čuvenom zvezdom, motivom koji dominira na svim Zenith časovnicima.

Zenith Green prednji kadar
Čelično kućište poznatih dimenzija (41×13,6 mm) ispunio je El Primero 3600, automatik vrhunskog pedigrea. Pozadina je prekrivena safirnim staklom ukrašenim inicijalima Arona Rodžersa

Naglašavajući sportski izgled, do 100 metara vodootporni hronograf povezan je na čeličnu trodelnu narukvicu. Chronomaster Sport Aaron Rodgers edicija ograničena je na 250 primeraka. Cena je poznata, za novi Zenith potrebno je izdvojiti 12.900 CHF.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama Zenith satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

Osnovni podaci
Brend Zenith
Model Chronomaster Sport Aaron Rodgers Edition
Referenca 03.3117.3600/56.M3100
Dimenzija kućišta prečnik 41 mm, visina 13,6 mm
Materijal kućišta nerđajući čelik
Narukvica/kaiš nerđajući čelik
Insert bezela keramika
Vodootpornost 100 m
Mehanizam El Primero 3600 automatski
Frekvencija rada 36.000 vps
Rezerva snage 60 časova
Ograničeno izdanje 250 primeraka
Cena 12.900 CHF

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -