02 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiZavršen 43. Baselworld

Završen 43. Baselworld

- Oglas -

Četrdeset treći Baselworld, posle osam užurbanih i sadržajnih dana, uspešno je završen u četvrtak, 26. marta. Sa 288 švajcarskih izlagača, 150.000 posetilaca i rekordnih 4300 novinara i medijskih predstavnika koji su ga posetili, Baselworld je i ove godine opravdao titulu najvećeg svetskog sajma satova i nakita.

Na ovogodišnjem Baselworldu posebnu (medijsku) pažnju privukli su inovativni pametni satovi a, kao i svake godine, sajam je bio mesto pregovora i ugovaranja budućih poslova i saradnji. Zbog nepovoljnih uslova na matičnim tržištima, posetilaca iz Azije i Rusije ove godine je bilo nešto manje, ali je zato zabeležen veći broj novih posetilaca iz Evrope i Amerike.

Uprkos otežavajućim faktorima, poput nepovoljne situacije sa švajcarskim frankom, krize u Ukrajini i usporavanja ekonomskog rasta Kine, i s poslovne strane Baselworld se završio pozitivno, a očekuje se i stabilni rast časovničarskog sektora do kraja godine.

Sledeći Baselworld če se održati od 17. do 24. marta 2016. godine.

Više o modelima predstavljenim na ovogodišnjem Baselworldu na našem portalu i u sledećem broju časopisa Satovi i nakit.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -