22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiZa Watches&Wonders IWC pripremio novo izdanje legendarnog Ingenieura

Za Watches&Wonders IWC pripremio novo izdanje legendarnog Ingenieura

- Oglas -

Spisak noviteta na Watches&Wonders sajmu ne bi bio kompletan bez premijera kompanije IWC Schaffhausen. U prvom planu je savremeno reizdanje kultnog dizajna koji je potpisao ni manje ni više nego Žerald Ženta. I dok iskusniji sigurno prepoznaju originalni Ingenieur stil, nešto mlađa publika upoznaće ga putem tri čelične i jedne titanijumske verzije.

Iako brojem premijera ne može da parira kolegama iz Swiss Made sektora, IWC Schaffhausen je u Ženevi predstavio jedan od najznačajnijih modela. U pitanju je novi Ingenieur Automatic 40, sat koji će sasvim sigurno zauzeti centralno mesto u ponudi popularne kompanije.

IWC Ingenieur silver brojcanik
Novi Ingenieur u čeličnom izdanju košta 13.000 evra. Automatski kalibar isporučuje petodnevnu rezervu snage

U nove pobede IWC kreće iz Ženeve

Reč je o satu slavne istorije, koji predstavlja omaž kolekcionarske reference 1832 iz sedamdesetih. Danas, kao i tada, ovaj sat ispunjava najviše standarde u pogledu ergonomije, završne obrade i časovničarske tehnologije. Sve navedeno IWC nudi u klasičnoj dimenziji od 40 milimetara, što je garancija za vrhunsku svestranost.

Kolekcija obuhvata tri reference od nerđajućeg čelika i jednu od titanijuma. Ingenieur Automatic 40 pokreće kalibar 32111 koji raspolaže impresivnom rezervom snage od 120 sati, a, očekivano, proizvodi ga manufaktura IWC. Svi novi modeli imaju unutrašnji segment od mekog gvožđa za zaštitu mehanizma od magnetskih polja i vodootporni su do 10 bara, što ih kandiduje za kategoriju svestranih sportskih satova.

IWC Ingenieur crni brojcanik
Stil brojčanika donosi pečat originalnosti novoj Ingenieur liniji. Integrisana narukvica prezentuje H link sistem karika

Novi Ingenieur Automatic 40 dostupan u četiri verzije

Novi Ingenieur Automatic 40 ima neverovatno visok nivo izrade detalja i završne obrade. Kućište, okvir i narukvica detaljno su dorađeni kombinacijom poliranih i satenskih površina. Jedna od najupečatljivijih promena odnosi se na uvođenje funkcionalnih vijaka na bezelu. Vijci sada imaju tehničku funkciju i stoga su uvek u istom položaju. Osim toga, brojčanik ima prepoznatljivu mrežastu strukturu koja harmonizuje tehnički i vrlo skulpturalni dizajn kućišta. Konačno, svetleće aplikacije daju dodatnu dubinu ciferblatu i osiguravaju laku čitljivost, čak i noću.

IWC Ingeniuer Aqua
Verzija Aqua je privukla veliku pažnju posetilaca u Ženevi. Sudeći prema prvim reakcijama IWC ima novi prodajni hit

Za ljubitelje čeličnih satova IWC nudi izbor klasičnog crnog brojčanika (referenca IW328901) ili srebrnog (referenca IW328902), s potpuno brušenom narukvicom.
U ponudi je i ležernija, stilski modernija Aqua verzija, s tamnotirkiznim ciferom (referenca IW328903). Priznajemo, ona nam je ukrala srce. Fotogenično Aqua izdanje razlikuje se i po poliranim središnjim karikama na narukvici. Sve tri verzije biće dostupne po ceni od 13.000 evra.

IWC Ingenieur titanijum
Za ljubitelje titanijuma IWC je pripremio referencu IW328904

Inače, po uzoru na Žentin model narukvica sa H linkovima je integrisana, što stvara moćnu celinu. Automatic 40 ima novodizajnirani nastavak za srednju kariku koji omogućuje bolji kontakt sa zglobom i veću fleksibilnost.

Za poklonike laganog titanijuma IWC je pripremio referencu IW328904 koju će pratiti cena od 16.000 evra.

Izvor:IWC Schaffhausen

U nastavku vam predstavljamo nekoliko naših fotografija sa prezentacije održane tokom salona Watches and Wonders 2023 u Ženevi sa koje vam i donosimo utiske o novitetima kuće IWC Schaffhausen.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: IWC Schaffhausen
Model: Ingenieur Automatic 40
Reference: IW328901 (crni brojčanik); 
IW328902 (srebrni brojčanik); 
IW328903 (aqua brojčanik); 
IW328904 (titanijum, sivi brojčanik)
Dimenzija: prečnik 40mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik, titanijum
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik, titanijum
Vodootpornost: 100 metara
Mehanizam: kalibar 32111 automatski
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 120 sati
Cena: 13.000 evra (nerđajući čelik); 16.000 evra (titanijum)

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -