24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiWatches & Wonders Ulysse Nardin

Watches & Wonders Ulysse Nardin

- Oglas -

Na nedavno završenoj Watches & Wonders manifestaciji u Ženevi kompanija Ulysse Nardin nastupila je u punom sjaju – premijerom časovničarskog tandema par excellence. Upoznajte najnovije verzije čuvene kolekcije u Freak S i Freak X Aventurine izdanju.

Kolekcija Freak je autentična demonstracija časovničarske izvrsnosti. Od inicijalne premijere 2001. godine ona je najbolji primer jedinstvenog vizuelno-tehničkog koncepta.

Porodica Freak satova započela je svoju inovativnu misiju kao pozornica silicijumske tehnologije u mehaničkim modelima. Ulysse Nardin je krenuo putem kojim se ređe ide kada je konvencionalne delove i elemente smelo zamenio onima od silicijuma. Projekat koji je započeo kao demonstracija novih tehnologija najavio je eru u kojoj je silicijum postao jedan od najvažnijih materijala savremenog časovničarstva. To je bio tek početak retkog časovničarskog poglavlja koje je nedavno imalo kulminaciju u Ženevi. Danas, dve decenije kasnije, kolekcija Freak je evoluirala ali je istovremeno ostala verna korenima. Iako manji prostor posvećuje tehničkim inovacijama a veći vizuelnoj prezentaciji, kolekcija Freak i danas manufakturi Ulysse Nardin obezbeđuje status inovatora, a istovremeno pruža horološki hedonizam kojem retko ko može da parira.

Ulysse Nardin Freak S

Opremljen dvostrukim oscilatorom, najnoviji Freak prezentuje složena rešenja i predstavlja glavni potpis novog UN-251 mehanizma. Osim što satu daje izvanredan izgled rakete, nagnuti dvostruki oscilator i njegov diferencijal predstavljaju tehnološko čudo, omogućujući poboljšanu regulaciju brzine kretanja mehanizma. Dva oscilatora Freaka S nikada ne osciliraju istom brzinom i stoga su međusobno kompenzovana zahvaljujući mehanizmu koji je spojio unikatnu estetiku i funkcionalnost. Mikromehanička konstrukcija koja se nalaze ispod safirnog stakla omogućuje rezervu snage UN-251 mehanizma od 72 sata, kao i vanserijsku frekvenciju rada od 2 x 2.5 Hz (2x 18’000 vps)

Freak S
Ulysse Nardin Freak S ima impozantno kućište od 45 milimetara

Freak S pokazuje vreme bez kazaljki, tradicionalnog brojčanika ili krunice, prevashodno zahvaljujući svom rotacionom kretanju. U viziji švajcarskog brenda dva mosta se okreću oko središta i označavaju sate, odnosno minute. Strelica prekrivena Super-LumiNova pokazuje sate, dok konus rakete, koji nosi balansni točak i nemirnicu, označava minute. Tokom svoje 60-minutne revolucije mehanizam se okreće oko svoje središnje ose unutar hi-tech kućišta. Kao svojevrsnu mehaničku poslasticu atelje Ulysse Nardin promoviše i Grinder sistem automatskog navijanja.

Freak S 3
Spoj crne keramike, DLC titanijuma i ružičastog zlata stvara veoma efektnu celinu

Estetski, atraktivni novitet prezentuje svetlucavi aventurin koji ukrašava mehanizam i futurističkom časovniku daje blistavost zvezdane noći. Legenda koja okružuje jedinstvenu teksturu vraća nas u 13. vek, kada je na ostrvu Murano u Veneciji, domu slavnih staklara, zanatlija slučajno ili „par aventure“ pustio bakarne elemente u lonac rastopljenog stakla te tako stvorio magično aventurin staklo.

Freak S 2
Ekskluzivni merač vremena deo je limitiranog izdanja, dostupnog u 75 primeraka po ceni od 123.500 evra

Ulysse Nardin Freak S će se izrađivati u ograničenoj seriji od 75 primeraka, po ceni od 123.500 evra. Svaki sat je opremljen crnim kaišem od aligatora, kao i sistemom sigurnosnih kopči od titanijuma s crnim DLC slojem. Zahvaljujući novom patentiranom sistemu trostrukog preklapanja, koji radi sinhronizovano (SYNC), kopča se otvara jednim klikom.

Ulysse Nardin Freak X Aventurine

Tokom Watches & Wonders događaja Ulysse Nardin je debitovao i s blistavoplavom aventurin pozadinom. Upoznajte Freak X Aventurine, časovnik nesvakidašnje estetike.

Freak X Aventurine 4
Mehanizam UN-230 raspolaže trodnevnom rezervom snage

Aventurin staklo na brojčaniku, nalik na tajanstvenu pučinu u noći punog meseca, upućuje na dugogodišnje nautičke veze, simbolično istaknute i nezaobilaznim sidrom. Postavljen na dekorativnoj svetlucavoj tamnoplavoj pozadini, Freak X takođe ima nekonvencionalan prikaz vremena, bez klasičnih kazaljki. Kompleksna arhitektura Freak X kućišta od 43 mm harmonično kombinuje plave PVD detalje od titanijuma s elementima od ružičastog zlata, brušene površine i polirane detalje.

Freak X Aventurine 3
Novitet švajcarske kompanije predstavljen je na elegantnom aligator kožnom kaišu koji čini skladnu celinu sa nesvakidašnjim ciferblatom

Novitet reference 2305 270LE 9A AVE/1A prezentuje kućište prečnika 43 mm, vodootporno do 50 metara. Za rad je zadužen provereni kalibar. Predstavljen 2019. kao podrška modela Freak X, kalibar UN-230 je jednostavniji i konvencionalniji mehanizam, makar prema prema standardima švajcarskog ateljea. Uprkos tome, samonavijajući UN-230 kalibar koristi vitalne elemente od laganog silicijuma. Epilog: složeni mehanizam radi na frekvenciji od 3Hz/21.600 vps i pruža rezervu snage od 72 sata.

Freak X Aventurine 2
Ulysse Nardin Freak X Aventurine ima obostrano transparentno kućište

Ulysse Nardin Freak X Aventurine dostupan je na plavom kaišu od aligatora sa svetlosivim šavovima i plavom PVD kopčom od titanijuma i ružičastog zlata. Reč je o ograničenoj seriji od 99 primeraka koji će biti dostupni po ceni od 34.200 evra.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Ulysse Nardin satova posetite website kompanije Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji – www.maestro.rs

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -