29 / 09 / 23
- OGLAS -
NovostiWatches & Wonders IWC

Watches & Wonders
IWC

- Oglas -

Priliku da zablista na Watches and Wonders pozornici nije propustila ni kompanija IWC koja je u Ženevi predstavila kvartet atraktivnih časovnika.

Izložba Watches and Wonders i dalje predstavlja najznačajniju temu u svetu časovničarstva. Izazovu nije odoleo ni IWC Schaffhausen koji u Ženevi predstavlja dva nova TOP GUN keramička hronografa. Korišćenje koloritne keramike u dizajn i proces proizvodnje unosi dodatni nivo složenosti, budući da je za tandem časovnika „IWC Lake Tahoe“ i „IWC Woodland“ atelje IWC osmislio dve potpuno nove nijanse keramike.

Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „Lake Tahoe“

Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „Lake Tahoe“ ima belo keramičko kućište prečnika 44.5 mm, crni brojčanik i crne kazaljke obložene luminiscentnim materijalom. Svestranost upotrebljenih materijala referenca IW389105 potvrđuje tasterima i krunicom od nerđajućeg čelika, dok je zadnja strana od titanijuma. Odgovarajući beli gumeni kaiš s prepoznatljivim reljefom naglašava upečatljiv dizajn. Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „Lake Tahoe“ koštaće 11.300 evra.

iw389105 mood 1
IWC je 2019. predstavio Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „Mojave Desert“, prvi TOP GUN model u keramici boje peska. Danas kolekciju upotpunjuju dva nova hronografa – u beloj i zelenoj keramici

The Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „Woodland“

Uniforme mornaričkih avijatičara nadahnule su autentičnu nijansu izdanja Chronograph TOP GUN Pilot’s Watch Chronograph „Woodland“ (Ref. IW389106). Novorazvijena „IWC Woodland“ tamnozelena boja upotrebljena je za keramičko kućište i brojčanik, dok su brojevi i oznake predstavljeni svetlijom nijansom. Popularni pušeri hronografa i zadnja strana kućišta izrađeni su od mat crnog Ceratanium® materijala. Novitet kompanije IWC prodavaće se po ceni od 11.300 evra, uz napomenu da će godišnja proizvodnja modela „Lake Tahoe“ i „Woodland“ biti ograničena na po 1.000 primeraka. Oba sata pokreće IWC-ov kalibar 69380, robustan i pouzdan hronograf.

iw389106 mood
Oba IWC noviteta vodootporna su do 6 bara (60 metara) i na zadnjoj strani kućišta ističu kultni TOP GUN logo

Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Ceratanium®

Ova godina je definitivno u znaku kolekcije IWC TOP GUN. Uz lansiranje novih izdanja „Lake Tahoe“ i „Woodland“ u beloj i zelenoj keramici, IWC upotpunjuje TOP GUN portfolio s dva nova modela u Ceratanium® ruhu i crnoj keramici. Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Ceratanium® prvi je hronograf od 41 milimetra u punom Ceratanium®-u. Revolucionarni materijal lagan je i robustan poput titanijuma, a u isto vreme čvrst i otporan na ogrebotine poput keramike. Ujedno, referenca IW388106 označava prvi 41 mm hronograf u kolekciji s kućištem, tasterima i krunicom od naprednog materijala. Osim što nudi izvanredna svojstva, najupečatljivija odlika Ceratanium®-a je njegova intrigantna mat crna boja. Kalibar 69385 manufakture IWC vidljiv je kroz zadnju stranu kućišta od zatamnjenog safirnog stakla, a postavljen je na crni gumeni kaiš s tekstilnim umetkom. Referencu IW388106 u buticima švajcarske kompanije pratiće cena od 13.600 evra.

iw388106 mood 2
Unikatni monohromatski stil kompletira prikaz praktičnih podbrojčanika

Big Pilot’s Watch 43 TOP GUN

Big Pilot’s Watch u crnoj keramici nezaobilazni je deo IWC-ove TOP GUN linije od 2012. godine. Danas je Big Pilot’s Watch 43 TOP GUN u crnoj keramici od cirkonijum oksida prvi put dostupan u ergonomskoj veličini kućišta od 43 milimetra. Ipak, novitet švajcarske kompanije ima mnogo više da ponudi. Dizajnerski, referenca IW329801 simpatije osvaja crnim ciferblatom koji je dodatno istaknut kontastnom crvenom nijansom imena kolekcije. Horološka izvrsnost je potvrđena krunicom i poleđinom od titanijuma. Sat pokreće mehanizam 82100 koji je proizveden u okviru ateljea IWC i raspolaže rezervom snage od 60 časova. Izvanrednu praktičnost IWC je potvrdio i integrisanim EasX-CHANGE® sistemom koji omogućuje nenadmašno jednostavnu promenu tekstilnog kaiša. Ako ne možete da odolite Big Pilot’s Watch 43 TOP GUN-u, pripremite 11.100 evra.

iw329801 mood
Institut Pantone i kompanija International Watch Company su referencu IW329801 nazvali IWC Jet Black

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama IWC satova posetite website kompanije Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji – www.maestro.rs

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -