22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiVulcain Chronograph 1970s – nikad nije kasno

Vulcain Chronograph 1970s – nikad nije kasno

- Oglas -

Vulcain se definitivno probudio! Nakon promocije modela Skindiver Nautique arhiva švajcarske kompanije dala je ljubiteljima retro časovnika novi razlog za zadovoljstvo. Nova kolekcija nazvana je jednostavno Chronograph 1970s, čime se stavlja do znanja da su dizajneri inspiraciju pronašli u deceniji veoma značajnoj za svet časovničarstva. Vulcain je ponovo odoleo trendu velikih dimenzija pa je novi model dostupan u verziji od umerenih 38 milimetara.

Brend, poznavaocima prvenstveno blizak zahvaljujući satovima s alarmom, poslednjih godina bio je u nekoj vrsti hibernacije. Od početka ove godine Vulcain je definitivno ubacio i višu brzinu pa se premijere nižu…
Najnovija, prozaičnog naziva Chronograph 1970s Hand-Wound, otkriva sve što je za brzi skener i potrebno. Ipak, kada se zagrebe ispod površine, jasno je da novi kvartet kompanije Vulcain nudi mnogo, mnogo više…

Vulcain Chronograph panda brojcanici
Od 1885. Vulcain stvara jedinstvene satove. Najnoviji model Chronograph 1970s dostupan je i u crnoj i plavoj boji cifera

Chronograph 70s – replika verna originalu

Vulcain je pre svega izašao iz kalupa klasičnih boja, pa osim crne, plave i srebrne nijanse u panda stilu nudi i retro brojčanik u tonu lososa. Ali o tome ćemo nešto kasnije.
Kao što smo u uvodu naznačili, Vulcain ne podilazi novim trendovima i odoleva satovima velikih dimenzija. U skladu s nasleđem i Chronograph 1970s ostaje ispod psihološke kote od 40 milimetara. Prečnikom od 38 mm novi hronograf šarmira ljubitelje vintidž stila. A njih je sve više… Uostalom, sat je pre svega elegantan a ne sportski, pa bi svako uvećanje ugrozilo karakter originala. Visina kućišta iznosi 12,40 milimetara, što omogućuje sjajnu nosivost u kombinaciji s košuljama.

Vulcain Chronograph beli brojcanik
Panda brojčanik bele boje unapređuje vidljivost klasičnog, simetričnog brojčanika. Elegantni kaiš je izrađen od kroko kože

Vulcain nudi tri panda verzije i model boje lososa

Kućište je oblikovano od nerđajućeg čelika. Klasičnog je dizajna s vitkim i glatkim okvirom te kupolastim safirnim staklom na vrhu koje oponaša nekada dominantni pleksiglas. Vulcain je u dizajn dodao i par pušera za aktiviranje funkcija hronografa. Estetski, Vulcain igra nasigurno. Brojčanik je simetričan, s dva podbrojčanika. Tri standardna izdanja imaju voljeni panda raspored, s kontrastnim podbrojčanicima.

Vulcain Chronograph ambijentalna
Najmaštovitije izdanje biće dostupno u svega pedeset primeraka pa će ga u budućnosti sasvim izvesno pratiti i rast cene

Verovatno najzanimljivije izdanje krasi cifer salmon nijanse. Tonovi lososa su rezervisani i za podbrojčanike. U kompaniji Vulcain procenili su da je to najegzotičnije izdanje, pa je pomenuta referenca ograničena na svega 50 primeraka. Sva četiri hronografa povezana su na kaiševe od kože, a na raspolaganju su raznorazne opcije.

Vulcain Chronograph losos brojcanik
Najveći plen predstavljaće kolekcionarsko izdanje boje lososa, povezano na klasični braon kožni kaiš

Sellita – adresa preciznosti i odlične autonomije

Za rad je odabran Sellita SW510 M BH b, mehanizam na manuelno navijanje. U sklopu konstrukcije dimenzija 30×7 milimetara nalazi se i niz od 23 rubina. Frekvencija rada na koju Vulcainov hronograf računa iznosi standardnih 28.800 vibracija po satu. Sellitin kalibar isporučuje rezervu snage od 63 časa što je prijatno iznenađenje.

Vulcain Chronograph crni brojcanik
Sve Vulcainove novitete pokreće Sellitin mehanizam na ručno navijanje. Rezerva snage od 63 sata nije za potcenjivanje

Vulcain Chronograph 1970s cilja sve brojniju kategoriju kupaca spremnih da za novi sat izdvoje iznos od 3.000 evra. Ipak, svi ovi modeli koštaju značajno manje, 2.500 evra, što je i više nego fer ponuda za švajcarski hronograf s pedigreom.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Vulcain
Model: Chronograph 1970s Hand-Wound
Dimenzija: prečnik 38 mm, visina kućišta 12,40 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 50 m
Mehanizam: Sellita SW510 M BH b-Manual
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 63 časa
Cena: 2.500 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -