21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiVoutilainen GMR

Voutilainen GMR

- Oglas -

Voutilainen GMR, novi sat cenjenog časovničara Karija Voutilainena, kombinuje elegantnu estetiku s korisnim komplikacijama druge vremenske zone i indikatora rezerve snage.

Sat ima kućište prečnika 39 mm izrađeno od 18-karatnog belog zlata i vodootporno do trideset metara. S obe strane kućišta nalazi se  nerefleksivno safirno staklo.

Tamni brojčanik je izrađen od srebra i ukrašen sitnim „nazubljenim“ motivom, koji mu daje atraktivan, neobičan i pre svega elegantan izgled. Na brojčaniku se posebno ističu uvećane rimske brojke, detalji u crvenoj boji i kazaljke u prepoznatljivom Voutilainenovom stilu. Na 12 časova je smešten retrogradni indikator rezerve snage, a na 6 sati podbrojčanik druge vremenske zone (24-časovni prikaz) u sklopu koga se nalazi i podbrojčanik malih sekundi.

Sat pokreće Voutilainenov manufakturni kalibar na ručno navijanje, sastavljen od 250 delova i dekorisan ženevskim motivom. Mehanizam ima 28 rubina, 60-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, malih sekundi, druge vremenske zone i indikatora rezerve snage, a radi na frekvenciji od 18.000 vibracija na sat.

Voutilainen GMR ide uz kaiš od krokodilske kože, a izrađen je u ograničenoj seriji od samo dvanaest primeraka. Postoje i verzije od 18-karatnog ružičastog zlata ili platine.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -