18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiVortex Primary s Kantoninim potpisom

Vortex Primary s Kantoninim potpisom

- Oglas -

Švajcarski avangardni časovničarski brend Hautlence u saradnji sa svojim ambasadorom Erikom Kantonom, legendarnim fudbalerom Manchester Uniteda, dizajnirao je sat Vortex Primary koji predstavlja kombinaciju kompleksnog kućišta, naprednog mehanizma i zanimljive estetike primarnih boja.

Trodimenzionalno kućište dimenzija 52 x 50 x 17,8 mm, izrađeno od titanijuma presvučenog crnim PVD-om, prekriveno je s 5 providnih i 2 delimično providna safirna kristala, 4 crvena kristala rubina, 5 plavih kristala magnezijum-aluminata (tzv. spinel) i 3 žuta kristala korunda. Ovi kristali u primarnim bojama, po kojima je sat i dobio ime, inspirisani su obojenim staklima zgrada, koja pomoću dnevne svetlosti stvaraju čudesne metamorfoze i prizore. Erik Kantona, koji se bavi i umetnošću, posebno je impresioniran opisanom estetikom sata.

U šarenom kućištu smešten je Hautlenceov manufakturni automatski kalibar HL2.0 sa 92 rubina, 40-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, retrogradnih minuta i indikatora rezerve snage. Časovi se prikazuju preko zupčanog lanca s 12 karika, pričvršćenog na zupčanik sa sistemom ležajeva i regulatorom brzine. Kalibar ima dva kućišta opruga i oscilirajući teg od 18-karatnog belog zlata, a radi na frekvenciji od 18.000 vns.

Sat nema klasičan brojčanik već je retrogradna kazaljka minuta postavljena direktno na mehanizam, a oznake vremena su nanesene na kristal kućišta, dok se časovi čitaju sa spomenutog zupčanog lanca. Kazaljka indikatora rezerve snage crvene boje postavljena je na 3 sata. Pažnju posebno pleni šareni točkić regulatora koji se rotira svakih 60 minuta, a u sklopu koga se nalazi zaprečni sklop.

Vortex Primary ide uz šest različitih kaiševa, a izrađen je u ograničenoj seriji od samo 18 primeraka.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -