05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiVisoko časovničarstvo na Baselworldu

Visoko časovničarstvo na Baselworldu

- Oglas -
Utisak četvrtog dana može se sažeti u jednoj rečenici: brendovi visokog časovničarstva pomeraju granice. Patek Philippe je nastupio sa velikim brojem noviteta, a favorite je zaista teško izdvojiti. Pažnju privlači Chronograph World Time sa dve funkcije koje se veoma retko sreću zajedno, hronografom i prikazom svetskog vremena. Patek Philippe je sat sa ovim komplikacijama poslednji put proizvodio tokom četrdesetih godina prošlog veka. Novi model ima plavi brojčanik i dolazi u kućištu od belog zlata prečnika 39,5 mm.
 
Jedan od noviteta iz kuće Breguet jeste Hora Mundi 5727 model. Namenjen je svetskim putnicima i ima sistem trenutne promene vremenske zone sinhronizovan sa svim ostalim funkcijama sata. Odlikuje ga novi, ručno rađeni brojčanik sa “clou de Paris” uzorkom.
 
Blancpain je predstavio Villeret Quantième Annuel GMT sa godišnjim kalendarom i GMT prikazom vremena. 
 
Nemačko visoko časovničarstvo zastupao je Glashütte Original koji je predstavio jednostavniji model sa tri kazaljke, a pokreće ga novi kućni mehanizam. Kalibar 36 poseduje rezervu snage od 100 časova, ima silicijumsku spiralu i luksuzno je ukrašen.
 
 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -