21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiVilleret Shakudō

Villeret Shakudō

- Oglas -

Blancpain je predstavio kolekciju unikatnih satova, Villeret Shakudō, koja oduševljava raskošnim detaljima i umetničkom izradom. Za brojčanike sva četiri modela iz kolekcije korišćen je shakudō, legura bakra i zlata tradicionalno upotrebljavana u Japanu, koja dodatkom rastvora rokushō poprima tamnu patinu u rasponu od tamnoplave do crne boje. Doziranjem ovog rastvora umetnik proizvodi jedinstvene boje koje mu omogućavaju da stvara unikatna umetnička dela potpuno u skladu sa svojim ličnim stilskim izrazom.

Pri obradi i ukrašavanju brojčanika kombinovane su tehnike graviranja i tauširanja koja podrazumeva umetanje metala kontrastne boje, u ovom slučaju zlata, u udubljenja napravljena u bazičnom metalu.

Možda je najupečatljiviji model s motivom Ganeša, indijskog boga sreće s glavom slona.

Kućište svih modela iz kolekcije prečnika je 45 mm i debljine 8,3 mm; izrađeno je od 18-karatnog ružičastog zlata i s obe strane je zatvoreno safirnim staklom. Vodootporno je do 30 metara.

Satove pokreće Blancpainov manufakturni kalibar 15B na ručno navijanje, s 20 rubina, 40-časovnom rezervom snage i funkcijama sati i minuta. Kalibar je ukrašen ženevskim motivom, a radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na čas.

Modeli Villeret Shakudō idu sa smeđim kožnim kaišem s preklopnom šnalom.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -