03 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiVeoma uspešno 27. izdanje SIHH-a

Veoma uspešno 27. izdanje SIHH-a

- Oglas -
Dvadeset sedmi međunarodni salon luksuznih satova u Ženevi, koji se održao od 16. do 20. januara 2017,  i ove godine pokazao se veoma uspešnim.
 
Uspehu je najviše doprineo poslednji dan salona, koji je prvi put bio otvoren za javnost. Posebnu priliku da posete ovaj prestižni događaj iskoristilo je 2.500 zaljubljenika u časovničarstvo. Zabeleženo je ukupno 16.000 posetilaca, od čega 1.200 predstavnika medija, što je deset posto više nego prošle godine. 
 
Ove godine na Salonu je nove proizvode predstavilo rekordnih trideset brendova. U glavnom delu Salona standardnoj postavci (A. Lange & Söhne, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Cartier, Greubel Forsey, IWC Schaffhausen, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Officine Panerai, Parmigiani Fleurier, Piaget, Richard Mille, Roger Dubuis, Van Cleef & Arpels i Vacheron Constantin) pridružili su se Girard-Perregaux, koji je redovno učestvovao na Salonu sve do pre četiri godine kada se priključio Baselworldu, i Ulysse Nardin kome je ovo prvi put. U delu Carré des Horlogers, namenjenom manjim, nezavisnim brendovima, premijerno su izlagali  Grönefeld, MCT-Manufacture Contemporaine du Temps, Ressence, RJ-Romain Jerome i Speake-Marin. Oni su se pridružili prošlogodišnjim učesnicima, brendovima Christophe Claret, H. Moser & Cie, Hautlence, HYT, Kari Voutilainen, Laurent Ferrier, MB&F i Urwerk.
 
Salon je pokazao da je ove godine glavni trend proizvodnja nešto skromnijih satova, čak i onih u nižoj cenovnoj kategoriji. Prevladavaju klasični oblici i tradicionalni materijali, koji ipak nisu bili prepreka inovativnosti i eksperimentisanju.
 
Izvor: SIHH 2017

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -