05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiVC sa 37 vremenskih zona

VC sa 37 vremenskih zona

- Oglas -
Za Vacheron Constantin manufakturu 2016. godina definitivno je u znaku Overseas kolekcije, koja se redovno dopunjava novim modelima. Najnoviji je Overseas Worldtime sa prikazom 37 vremenskih zona, a radi se u tri verzije: sa plavim, srebrnim i braon brojčanikom.
 
Iako na prvi pogled deluje prilično kompleksno, posle kraćeg vremena njegove funkcije postaju prilično jasne. Na centralnom delu brojčanika smešten je stacionirani prikaz kontinenata i okeana, a opkružuje ga disk sa nazivima gradova koji se rotira putem krunice. Drugi, safirni disk, izdignut u odnosu na brojčanik i blago zatamnjen do polovine, svojim okretanjem pokazuje koji je deo planete trenutno u mraku. On je sinhronizovan sa trećim, spoljašnjim diskom koji prikazuje 24-časovno vreme. 
 
Overseas Worldtime dolazi u kućištu prečnika 43,5 mm sa 2460 WT kalibrom. Ovaj automatski mehanizam radi na frekvenciji od 28.800 vibracija po času i poseduje rezervu snage od 40 časova. Navijajući teg je od 22-karatnog zlata sa prikazom ruže vetrova – univerzalnim simbolom za svetske putnike.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -