24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiVacheron Constantin Metiers d Art Villes Lumie

Vacheron Constantin Metiers d Art Villes Lumie

- Oglas -

Vacheron Constantin manufaktura predstavila je novu Métiers d’Art Villes Lumières kolekciju sa fascinantnim ručno ukrašenim brojčanicima. Svaki od novih modela poseduje brojčanik sa noćnim prikazom nekog od svetskih gradova iz ptičije perspektive. Za početak tu su Ženeva, Pariz i Njujork.

U izradi brojčanika koriste se dve tehnike: „grand feu champlevé“ emajliranje, veština koja se u Vacheron Constantin manufakturi koristi već tri veka, i ručno nanošenje praha dragocenih materijala (zlata, bisera, platine i dijamanata), za šta je zadužen japanski umetnik Joko Imai.

Tri nova modela pokreće automatski kućni mehanizam sa oznakom 2460 SC. Poseduje rezervu snage od 40 časova, a sastoji se od 182 komponente. Kućište prečnika 40 mm i visine 8,9 mm izrađeno je od 18-karatnog belog zlata. Na poleđini kućišta nalazi se safirno staklo, a vodootpornost iznosi 30 metara. Sva tri modela biće proizvedena u ograničenim serijama, a uz njih dolazi i lupa radi boljeg pogleda na kompleksni brojčanik.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -