05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiURWERK UR-111C

URWERK UR-111C

- Oglas -
Novi model UR-111C odstupa od Urwerkovog tipičnog prikaza vremena preko tzv. lutajućih sati – diska s oznakama časova koji svojom rotacijom ujedno prikazuje i minute. 
 
Naime, UR-111C sate prikazuje pomoću rotirajućeg „valjka“ postavljenog na bok kućišta s leve strane, dok minute pokazuje rotirajući cilindar smešten ispod izduženog perforiranog umetka s linearno nanesenim oznakama, postavljen na sredinu. Tu je i pomoćni prikaz minuta, isto preko rotirajućeg valjka, postavljen desno od linearnih minuta. Sekunde pak prikazuju dva točkića smeštena s gornje strane kućišta.
 
Ovaj kompleksan prikaz vremena omogućava manufakturni automatski kalibar s 37 rubina, 48-časovnom rezervom snage i frekvencijom od 28.800 vibracija na čas. Kalibar se navija pomoću polugice koja se izvlači iz desne strane kućišta.
 
Kućište dimenzija 42 x 46 x 15 mm postoji  u verzijama od poliranog i tamnog čelika.
 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -