24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiUrwerk 100V Time and Culture I – putovanje kroz vreme

Urwerk 100V Time and Culture I – putovanje kroz vreme

- Oglas -

Prihvatajući nove materijale i elemente dizajna, ingeniozni časovničarski brend potvrdio je svoj kapacitet za inovacije, pa ni UR-100V Time and Culture I ne predstavlja izuzetak…

Merenje vremena poprimilo je mnoge oblike od dana kada je čovečanstvo radoznalo posmatralo zvezde da bi pratilo prolazak godine. Kako bi na najoriginalniji način proslavio domišljatost drevnih kultura u misiji beleženja prolaznosti vremena, atelje Urwerk predstavlja časovnik jedinstvenog izgleda i funkcija. Novim modelom manufaktura istražuje kulturu i merenje vremena kroz vekove.

ur 100 timeandculture pr a4 0
Akcentujući drevnu kulturu Asteka, Urwerk je kreirao jedinstven spoj prošlosti i budućnosti koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Iako je 41-milimetarsko asimetrično kućište modela UR-100V Time and Culture I poznato, Urwerk je izvesno predstavio najhrabrije horološko izvođenje do sada. U pitanju je model inspirisan civilizacijom Asteka, zapaženoj po arhitekturi i umetnosti. Zaostavština Asteka i danas predstavlja dragocen istorijski period i nepresušnu inspiraciju, a nedavno je nadahnula i kreatore kompanije Urwerk.

ur 100 maya lifestyle 01
Autentični uzorak Sunčevog kamena ugraviran je u kupolu boje bakra

U centru pažnje je ugravirani prsten koji okružuje kupolasti safirni kristal bez okvira. Dekorisan klasičnim astečkim motivom, složeni uzorak daje egzotičan, arheološki identitet futurističkom kućištu. Graviranje je podignuto na nivo umetnosti, budući da se radi pomoću šiljka vrha 0,05 mm, što je stvorilo uslove za filigranski reljef kakav do sada nije viđen u svetu časovničarstva. UR-100V Time and Culture I zapravo je oplemenjen motivom Sunčevog kamena, koji datira iz 1479. godine a nalazi se u Nacionalnom antropološkom muzeju u Meksiku.

ur 100 maya wrist 062
Nakon 60 minuta kazaljka minuta nestaje i ponovo se pojavljuje kao brojač kilometara

Na uobičajeni prikaz sati i minuta Urwerk dodaje i novu, iznenađujuće kompleksnu dimenziju. Naime, UR-100V Time and Culture I uključuje dve posebno originalne geografske komplikacije: ilustruje 524,89 kilometara koje za 20 minuta pređe svaka osoba koja se nalazi u Meksiku, i to putem prosečne brzine Zemljine rotacije izračunate u Meksiko Sitiju. Na suprotnoj strani spektra prikazana je revolucija Zemlje oko Sunca, to jest 35.742 kilometra u 20 minuta. Na modelu UR-100V, sati i kilometri dele isti status i istu lestvicu vrednosti.

ur 100 maya wrist 042
U prvom planu je prikaz Sunčevog kamena, najznamenitijeg dela astečke umetnosti

Lepota, istorija i mistika prepleteni su u jedinstvenu mešavinu. Estetika afirmiše zemljanu, prirodnu paletu boja. Smeđe i zelene nijanse savršeno se dopunjuju i dočaravaju sliku drevnog astečkog hrama skrivenog u meksičkoj džungli. Čelično kućište i zadnja strana kućišta od titanijuma dobili su smeđi PVD tretman koji je zaokružen zelenim Baltimora kaišem.

Novitet kuće Urwerk pokreće automatski mehanizam UR12.02 s dvodnevnom rezervom snage. Ekstravagantno UR-100V Time and Culture I izdanje od nerđajućeg čelika ograničeno je na 20 primeraka i biće dostupno po ceni od 68.000 CHF.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Urwerk
Model: 100V Time and Culture I
Dimenzije: prečnik 41 mm; visina kućišta 14 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: Baltimora tkanina
Vodootpornost: 30 metara
Mehanizam: UR12.02 automatski
Rezerva snage: 48 časova
Cena: 68.000 CHF (bez poreza)

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -