22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiUlysse Nardin FreakLab

Ulysse Nardin FreakLab

- Oglas -

Freak kolekcijom kompanija Ulysse Nardin uspešno pomera granice časovničarstva. Tokom 14 godina, koliko kolekcija postoji, predstavljene su brojne inovacije: između ostalog prvi silicijumski zaprečni sklop 2001, a zatim i dijamantski zaprečni sklop 2005. godine. Tako i novi FreakLab model donosi jednu novinu – UlyChoc sistem zaštite od udara.

I ovaj model ima avangardni dizajn. Kućište prečnika 45 mm izrađeno je od 18-karatnog belog zlata. Nema brojčanika i kazaljki, vreme se prikazuje putem samog mehanizma koji se okreće oko svoje ose. Zaprečni sklop se sastoji od dva silicijumska točka sa zupcima, oni su zamenili delove koji postoje kod tradicionalnog sistema. Glavna prednost ovog sistema je smanjeno trenje, zbog čega lubrikacija uopšte nije potrebna. UlyChoc Sistem zaštite od udara ima samo jedan deo i napravljen je od silicijuma, što je do sada neviđeno rešenje.

FreakLab nema tradicionalnu krunicu. Vreme se podešava putem rotirajućeg prstena napravljenog u obliku talasa. Mehanizam, koji poseduje rezervu snage od sedam dana, navija se putem rotirajućeg prstena smeštenog sa donje strane kućišta. FreakLab biće proizveden u ograničenoj seriji od 99 primeraka.

Ulysse Nardin FreakLab 2

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -